A. de Jong
A. de Jong Videos 24 sep 2018

Video: de meest intimiderende spelerstunnel van alle sporten

Een voetbalclub die een uitwedstrijd moet spelen tegen Rode Ster Belgrado, staat bij voorbaat al met 1-0 achter. De voetbalclub uit Servië heeft ‘s werelds meest intimiderende spelerstunnel. Dat kan niet anders.

De intimiderende spelerstunnel van Rode Ster Belgrado

Rode Ster Belgrado is de enige Servische voetbalclub ooit die een Europacup won (de Europacup 1 in het seizoen 190-1991, toen Servië nog onderdeel was van Joegoslavië). Maar als de derby tegen aartsrivaal Partizan Belgrado op het programma staat, slaan de stoppen pas echt door. Een getuige filmde de wandeltocht die spelers door de beruchte spelerstunnel moeten afleggen. Graffiti, betonnen muren, leuzen, rijen militairen en eenmaal op het veld het angstaanjagende gegalm en vuurwerk van het publiek. Wie durft?

Walking the players tunnel at “Marakana” Stadium in Belgrade before the eternal derby!

Walking the players tunnel at “Marakana” Stadium in Belgrade before the eternal derby!

Het stadion van Rode Ster Belgrado wordt in de volksmond Marakana (Servisch: Маракана) genoemd, vernoemd naar het beroemde Maracanã-stadion van Rio de Janeiro. Deze stadions lijken op elkaar en het Rode Ster-stadion bood oorspronkelijk plaats bood aan 100.000 toeschouwers. Het Ajax van Johan Cruijff won er in 1973 de finale van de Europacup 1, van Juventus.

Reageer op artikel:
Video: de meest intimiderende spelerstunnel van alle sporten
Sluiten