A. de Jong
A. de Jong Videos 16 jan 2019

Video: lawine in Zwitserse Alpen laat zien hoe klein we zijn

Of je komende weken nou wel of niet of wintersport gaat, de extreme sneeuwval in de Alpen is je vast niet ontgaan. Een lawine ligt dus op de loer, zoals dit monster dat op 15 januari naar beneden kwam in Vinadi, een plaats in de Alpen van Zwitserland.

Lawine van 15 januari in Vinadi, Zwitserland

Skiërs en snowboarders worden door instanties van alle kanten gewaarschuwd dit jaar. Niet buiten de pistes skiën, normaal doen. De omstandigheden zijn door de extreme sneeuwval nogal risicovol, om er maar eens een understatement uit te gooien. Op veel plekken mag dan nu zorgeloos geskied en gesnowboard worden, maar in Vinadi was het op 15 januari raak. De monsterachtige lawine die naar beneden kwam in het gebied op de grens van Zwitserland en Oostenrijk, vlakbij de bekende plaats Ischl, doet maar weer eens beseffen hoe klein wij zijn en hoe krachtig de natuur is. De onderstaande video is gedeeld door Agata Meteo.

Afgelopen weekend was het in Lech, de plaats in Oostenrijk waar de Koninklijke familie altijd op wintersport gaat, ook al raak. Daar liep een lawine minder goed af. Ook al lijkt het weer de komende dagen wat beter te worden, onderschat nooit het gevaar van een lawine. Lees daarover hier meer.

Onlangs was het in Afrika, dat lees je goed, ook raak met wat betreft extreme sneeuwval. Geen lawine, wel zeldzame foto’s van giraffes en olifanten in de sneeuw. Bekijk ze hier. Check ook deze prachtige foto’s van Amsterdam na een volle bui sneeuw.

Reageer op artikel:
Video: lawine in Zwitserse Alpen laat zien hoe klein we zijn
Sluiten