Robert Kroes
Robert Kroes Videos 15 dec 2018

Video: unieke beleving van de Eerste Wereldoorlog in kleur

Hoe gruwelijk de Eerste Wereldoorlog ook was, door de slechte kwaliteit van veel filmbeelden en de verandering van de afspeeltechniek zagen de filmpjes er toch vaak als een slapstick uit. Hierdoor viel er op ongepaste momenten nog wel eens een lach. De documentaire van Peter Jackson maakt zoveel indruk dat het lachen snel omslaat in ontroering.

Documentaire over Eerste Wereldoorlog in 3D en in kleur

Nederland was in de eerste wereldoorlog neutraal. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Engeland, dat veel manschappen verloor. Peter Jackson dook in de Engelse archieven en ging op zoek naar filmmateriaal uit die tijd. Dit vond hij samen met ruim 600 uur aan interviews uit de archieven van de BBC. Vervolgens deed hij iets wat nog niet eerder gebeurde. Hij zette de beelden om in kleur.

They Shall Not Grow Old – New Trailer – In Theaters December 17 & 27 Only

http://www.fathomevents.com/TSNGO Produced and Directed by Peter Jackson: The acclaimed documentary is an extraordinary look at the soldiers and events of the Great War, using film footage captured at the time, now presented as the world has never seen.

De beste restaurateurs en de modernste technieken zoals 3-D technologie en het inkleuren van beelden werden ingezet. Het nu al indrukwekkende resultaat is de aangrijpende documentaire ‘They shall not grow old.’ Dit unieke filmmateriaal vertelt het verhaal van ‘The Great War’, maar dan bekeken door de ogen en verteld door de stemmen van hen die de verschrikkingen toen hebben meegemaakt. De documentaire gaat op 17 december in première, maar wij tonen je alvast de trailer. Let op, sommige beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Bekijk ook deze unieke kleurenfoto’s uit de Eerste Wereldoorlog, die je in kleur een kijkje geven achter de linies.

Reageer op artikel:
Video: unieke beleving van de Eerste Wereldoorlog in kleur
Sluiten