A. de Jong
A. de Jong Videos 9 okt 2018

Video: bizarre ‘backflip penalty’ blijkt herhaling van zetten

Een wedstrijd van Rubin Kazan U21 is normaal gesproken even oninteressant als een cabaretvoorstelling van Alex Klaasen. Totdat Norik Avdalya een strafschop neemt. Zijn backflip penalty ging viral. Begrijpelijk. Maar als de keeper zijn huiswerk een beetje had gedaan, had hij de bal gewoon klemvast gepakt.

De backflip penalty van Rubin kazan U21

De kunstenaar heet Norik Avdalya, spits van beroep. Rubin Kazan U21 stond 1-0 achter tegen Cheboksary Government Pedagogical University (uit altijd lastig) toen er een strafschop werd gegeven. Norik Avdalya vond het tijd voor zijn specialiteit en verraste de doelman en andere spelers van het team met zijn backflip penalty, die de wereld over ging. Maar één ding is duidelijk, de betreffende doelman is niet geschikt voor de top.

Rubin Kazan footballer scores astonishing backflip penalty

A Rubin Kazan footballer has scored an incredible penalty in Russia’s National Student League. Norik Avdalyan performed a backward somersault as he netted a penalty in Kazan’s 4-0 victory over against Cheboksary.

Oefening baart kunst, zo bewijst Norik Avdalya

Zoals gezegd: als de keeper van Cheboksary Government Pedagogical University zijn huiswerk had gedaan, had hij de bal gewoon klemvast gehad. Een beetje doelman heeft de hoeken van de specialisten allemaal in een boekje staan. En bij Norik Avdalya staat er dan als bijzonderheid ‘is gespecialiseerd in een backflip penalty’. Eerder verschenen er al eens een video’s van deze behendige spits op YouTube met een vergelijkbare strafshop. In de onderstaande video legt hij het nog één keer uit. Hij kan zelfs op deze manier latje trappen. Wat een baas.

Backflip Penalty / Пенальти-сальто

The football player of the Kazan club sets the world trend with his kick from the penalty. Футболист казанского клуба Норик Авдалян задает мировой тренд своим ударом с пенальти.

Over mooie goals gesproken: check hier hoe Zlatan Ibrahimovic reageert op de Puskas Award.

Reageer op artikel:
Video: bizarre ‘backflip penalty’ blijkt herhaling van zetten
Sluiten