Vacature: Social Media Stagiair

Over Wayne Parker Kent

Wayne Parker Kent is de online uitgever achter een aantal van de meest sucesvolle online magazines van Nederland. Waaronder de internetsensatie Froot.nl en het grootste online fashionmagazine NSMBL.nl. Onze websites en communities bereiken elke maand meer dan een miljoen Nederlanders.

De Stage

Bij Wayne Parker Kent zijn we altijd op zoek naar manieren om nog dichter bij de wens van onze lezers aan te sluiten. Om dit te doen moeten wij weten wat hen beweegt, wat hun motivaties zijn en wat hen bezig houdt. Een van de manieren om echt contact te maken en te houden met onze lezers en doelgroep(en) is via Social Media. Deze stage biedt jou dan ook de unieke mogelijkheid om je analytische en sociale skills tot uiting en bloei te brengen bij een van de meest dynamische online uitgevers van Nederland. Gedurende deze stage zul je verantwoordelijk zijn voor het meewerken met de verschillende redactionele teams en opleveren van nieuwe inspirerende ideeën en plannen passend bij onze titels. Je zult met ons meewerken aan onze Social engagementstrategie en verschillende deelresultaten opleveren in de toepassing van die strategie.

Je werkzaamheden

Gedurende je stage zul je dan ook meer leren over de ‘fundamentals’ van online publishing, de relevantie van social media binnen het uitgeefvak en ontwikkelingen in de wijdere context op het snijvlak van deze twee onderwerpen. Het doel van de functie is drieledig:

1: Campaign en community management: op dagelijkse basis draag je zorg voor het managen van de verschillende communities van Wayne Parker Kent op sociale media. We verwachten hierin een pro-actieve houding waarbij je actief deelneemt in het sociale succes van de Wayne Parker Kent campagnes. Hierbij werk je nauw samen met de afdelingen webcare en pr.

2: Samen met de verschillende redacties draag je zorg voor het naar boven halen van relevante en inspiratieve content voor onze sites en sociale media platforms. Je bent stipt, altijd aanspreekbaar en zowel intern (collega’s) als extern (lezers) communicatief.

3. Je zult 25% van je tijd besteden aan analyses van de effectiviteit van onze sociale media kanalen. Hierbinnen ligt voor jou de mogelijkheid dit te combineren met een eventuele scriptie.
Tijdens deze stage verwachten we van je dat je gebruik maakt van bestaand onderzoek en doorpakt op bekende ‘best practices’. Daarnaast verwachten we ook dat je deze verrijkt met de kennis en ervaringen die jij hebt opgedaan, zowel in het verleden, als gedurende je stage.

Jouw profiel

De student die wij zoeken heeft affiniteit met en interesse in: publishing, lifestyle social / new media en communicatie. Dit vertaalt zich in een opleiding (HBO/WO) communicatie, new media, digitale communicatie, marketing of bedrijfskunde.

Wees je er wel van bewust dat deze stage een heel substantieel communicatief element bevat. We zoeken dan ook naar iemand die zich comfortabel voelt met het initiatief nemen richting verschillende collega’s en met gemak bij mensen de ‘verhalen’ los kan halen die wij zoeken en in iedere situatie de juiste ‘tone of voice’ weet toe te passen. Daarnaast zoeken we naar iemand met een gevoel voor analyse en enthousiasme om de ROI van social nog beter inzichtelijk te krijgen. Ervaring met het managen van communities of klantcontacten is uiteraard een pre. Je hebt een goed gevoel en passie voor schrijven / interacteren via nieuwe media.

We zoeken iemand voor 40 uur in de week verdeeld over 5 dagen. De stage duurt 6 maanden. Het is eventueel mogelijk om bepaalde componenten vanuit huis op te leveren, maar dit zal altijd in in overeenstemming met je leidinggevende worden besloten. Daarnaast kunnen we ook nog samen afstemmen of de 40 uur ook past bij de studieverplichtingen die je hebt en hoe we dit zo goed mogelijk kunnen aansluiten.

Algemeen

Wanneer: Start in september / oktober
Duur: 6 maanden
Locatie: Oudeschans 85, Amsterdam (5 minuten van Centraal Station)

Interesse?

Reageer direct door je CV en motivatie te sturen naar Sharon Epskamp:
[email protected]
020 7711271