Op deze manier richt je je huis stylish verantwoord in én doe je aan energiebesparing

Onlangs gaven we je hier al een aantal tips hoe je er deze winter lekker warm bij kunt zitten, zonder dat je gelijk de verwarming flink moet aandraaien. Hopelijk heb je daar inmiddels al profijt van gehad.

Maar… Minstens zo belangrijk is het natuurlijk dat je helemaal thuis voelt in je eigen huis. En de inrichting daarvan is misschien wel de grootste rol die meespeelt. Daarom laten Nuon stylistes Fiona en Marjolein je in de onderstaande video zien hoe je een aantal verschillende ruimtes in je huis op een mooie en stijlvolle manier inricht, waarbij je óók nog eens aan energiebesparing doet. Vorige keer behandelden we de woonkamer, en dit keer kijken we naar de keuken, de slaapkamer en de tuin. Handige tips, die iedereen makkelijk thuis kan toepassen!

Stijlvol koken met glazen deksels

Gebruik altijd een deksel én de juiste pit

Als je in de keuken staat te bakken of te koken ben je vaak alleen maar met het gerecht zelf bezig. Het moet goed smaken en het moet -als het even kan- snel klaar zijn. Maar wil je dat het nog sneller gaat? Kook dan altijd met de deksel op de pan. Dit staat niet alleen mooier, maar het gaat ook nog eens veel sneller omdat er veel minder warmte verloren gaat en de inhoud van de pan sneller kookt.

Extra tip: Zet je pan op een kleiner pitje zodat er minder warmte langs de pan slipt!

Psstt… Kun jij wel een mooie, nieuwe pannenset (mét glazen deksels) gebruiken? Check dan de winactie onderaan dit artikel!

Laatste check voor je gaat slapen

Zet de verwarming op tijd uit

Voordat je ‘s avonds eindelijk lekker je bed in stapt heb je vast nog een heel ritueel dat je moet nalopen. Deuren op slot? Check. Lichten uit? Check. TV-apparatuur (en randapparatuur!) uit? Check! Gasfornuis uit? Check! Verwarming laag? Check! Maar… Wist je dat je de verwarming eigenlijk beter al wat eerder lager kunt zetten? Als je de verwarming lager zet blijft het huis namelijk echt nog wel even warm. Daarom kun je ‘m beter gewoon elke dag een uur voordat je gaat slapen laag zetten.

Overigens hoef je echt niet altijd meteen de verwarming aan te slingeren als je het koud hebt in huis. Hier gaven we je al tips hoe je het lekker warm krijgt in huis, zonder de verwarming hoger te zetten.

Nooit meer koukleumen in bed

Plaids en vloerkleden doen wonderen!

Krijg je het toch koud na het uitzetten van de verwarming? Dat is simpel op te lossen met veel kussens, een warm winterdekbed én een mooi plaid die je over het voeteneind kunt leggen. Ziet er niet alleen stylish verantwoord uit, maar het is ook nog eens lekker voor je koude voeten!

En wil je ook geen koude voeten als je ‘s morgens uit bed stapt? Een vloerkleed naast je bed doet óók wonderen! Het is namelijk niet alleen lekker zacht en warm aan je voeten, maar het ziet er ook nog eens knus en warm uit!

Ook in de winter verdient je tuin aandacht

Gebruik de juiste verlichting

Niet alleen in de zomer wil je dat je tuin er mooi en gezellig bij ligt, ook in de winter mag daar best wat aandacht aan besteed worden. Je tuin hoeft echt niet altijd maar saai en donker te zijn in de winter, en… zo’n mooi verlichte tuin haalt je wellicht ook nog eens uit je winterdip! Hoe je dat voor elkaar krijgt? Met een paar simpele aanpassingen. Bijvoorbeeld door lampjes op zonne-energie te plaatsen. Kost je niks qua verbruik, het staat leuk, ze gaan vanzelf aan en uit én je zit niet met lelijke snoeren in je tuin. Eigenlijk alleen maar voordelen dus.

Winnen? Check dan de winactie onderaan om de buitenlampjes uit de bovenstaande video te kunnen winnen!

Vervang je lampen

De kleur van het licht is altijd extra belangrijk als je je huis knusser wil maken. Met warme kleuren kun je de winter gevoelsmatig een stuk dragelijker maken. Mocht je twijfelen tussen mooi, warm licht én milieuvriendelijk LED-licht, dan kunnen we je geruststellen: Je kunt voor allebei tegelijk gaan, want er bestaan tegenwoordig genoeg LED-lampen in mooie, warme kleuren!

Wil je zelf ook een energiescan doen?

Mooi, dat kan! Een persoonlijk, op maat gemaakt advies werkt natuurlijk altijd het beste. Daarom krijgen klanten van Nuon een gratis energiescan. Dit is een videogesprek met een energieadviseur die je via je smartphone, tablet of laptop persoonlijke bespaartips geeft waarmee je direct aan de slag kunt. Kijk hier voor meer informatie over de energiescan!

Winnen!

Kun jij zelf ook wel zo’n mooie pannenset of lampenset voor in de tuin gebruiken? Bof jij even, want deze items zijn te winnen. Zo ziet je huis of tuin er niet alleen stuk knusser uit, maar bespaar je indirect ook gelijk een hoop energie!

Vul het onderstaande formulier in om kans te maken op een van de items:

[contact-form-7 id=”309549″ title=”Nuon video 2″]

In samenwerking met Nuon

Reageer op artikel:
Op deze manier richt je je huis stylish verantwoord in én doe je aan energiebesparing
Sluiten