Te gekke street art kunstwerken van New Yorkse Bushwick Collective nu door heel Nederland te zien

Street art, daar zijn wij gek op. We hebben er niet voor niets een complete basket vol van. Maar alleen maar gaver wordt het wanneer we het niet over één street art kunstwerk hebben, maar wanneer er sprake is van een complete street art gallery in de buitenlucht. En dat is nu precies het geval in heel Nederland.

Het wereldberoemde New Yorkse Bushwick Collective maakte in opdracht van McDonald’s tien gigantische street art kunstwerken, die nu verspreid door heel Nederland hangen. Vijf van deze kunstwerken werden al in Brooklyn NYC gemaakt, en vijf van deze kunstwerken werden in Nederland gemaakt. En het bijzondere aan die laatste kunstwerken is dat ze letterlijk ter plekke ontstonden, van schets tot eindresultaat en dat dit allemaal live te volgen was.

Niet te missen: onze #NewYorkBagelSupreme kunstwerken gemaakt door The Bushwick Collective! 🗽🍔 #NewYork #BushwickCollective #streetartist #graffiti #timelapse #vliegensvlug

Een bericht gedeeld door McDonald’s Nederland (@mcdonaldsnl) op

Wat hebben deze kunstwerken dan met McDonald’s te maken?

Alle tien de kunstwerken hebben één ding met elkaar gemeen: Er komt een bagel in voor. Wat dit vervolgens met McDonald’s te maken heeft? Simpel: McDonald’s heeft nu tijdelijk de New York Bagel Supreme op het menu staan. En dat is niet zomaar een bagel, maar een bagel in hamburgerstijl, compleet met onder andere twee (!) burgers, sla, bacon en kaas.

En om deze nieuwe burger in stijl te verwelkomen wordt voor het ultieme New York gevoel een stukje van deze wereldstad naar Nederland gehaald middels de te gekke street art kunstwerken van Sipros, Poem, Giz & Ghost, Strider en Such van Bushwick Collective.

En wie zijn de gezichten achter Bushwick Collective?

Het Bushwick Collective is, zoals je misschien wel verwachtte, een collectief van verschillende straatartiesten. De street art groep is vijf jaar geleden opgericht door Joe Ficalora nadat hij met een aantal vrienden hun eerste muurschildering maakte in Bushwick, een wijk in Brooklyn New York City.

Joe Ficalora, oprichter van het Bushwick Collective

Inmiddels zijn er al zo’n 7.000 artiesten aangesloten die de hele wijk (en nu dus ook daarbuiten) hebben versierd met hun muurschilderingen.

Waar kan ik hun kunstwerken in Nederland bewonderen?

De kunstwerken die eerder al in Brooklyn NYC zijn gespoten zijn te zien op grote masten langs de snelweg bij Schiphol (Knooppunt De Hoek 2 A4/A5), in Groningen (Knooppunt Europaplein A7/N46), Den Haag (Knooppunt Ypenburg III A4/A13), Amsterdam (Knooppunt Amstel I A2/A10) en Zwolle (Knooppunt Hattemerbroek A28/A50). De werken die in Nederland ter plekke werden gespoten zijn te zien in Rotterdam (Kruiskade 55), Susteren (Holtum – Noordweg), Utrecht (knooppunt Everdingen A2), Arnhem (knooppunt Velperbroek A12) en Den Bosch (Steenweg 20). Aan deze laatste vijf kunstwerken hebben de artiesten maar liefst vier dagen lang, tien uur per dag gewerkt.

Het grootste doek hangt overigens in het centrum van Rotterdam en heeft een oppervlak van maar liefst 178m². (zie foto hierboven.)

De street art kunstwerken zijn nog tot en met zondag 26 maart te bewonderen.

En wat nou als ik daar niet in de buurt kom?

Geniet dan maar gewoon even extra van de foto’s van deze kleurrijke street art kunstwerken!

in samenwerking McDonalds

Reageer op artikel:
Te gekke street art kunstwerken van New Yorkse Bushwick Collective nu door heel Nederland te zien
Sluiten