Zwerfhond rent mee met hardloopwedstrijd en heeft daardoor een nieuw baasje gevonden

Honden kun je natuurlijk adopteren door naar een asiel te gaan om vervolgens het hondje waarmee je de grootste klik hebt mee naar huis te nemen. Maar het kan ook zo zijn dat het lot jullie op een andere manier bij elkaar brengt. Zoals het geval was bij de Chinese zwerfpup Gobi die haar nieuwe baasje tijdens een hardloopwedstrijd vond…

Afgelopen juni op dag één van de ‘4 deserts Gobi march‘ (een deel van een 250 kilometer lange hardloopwedstrijd in Chili, Antarctica, China en Namibië) in China dook er opeens een zwerfpup op. De pup begon mee te rennen met de race en had meteen zijn favoriete renner gevonden: Dion Leonard uit Schotland. Hij week niet van zijn zijde.

“Op dag 2 stond ik bij de startlijn van de race, terwijl ze naast me stond en naar me op keek”, vertelt hij The Dodo. “Ik dacht bij mezelf: Dit kleine hondje zal het niet lang uithouden naast me te blijven rennen als we van start zijn, maar uiteindelijk bleef ze 37 kilometer lang naast me rennen.”

Op een gegeven moment kreeg de pup een lift van de organisatoren vanwege de extreme weersomstandigheden, zodat ze uiteindelijk weer bij Leonardo terecht zou komen.

En op de laatste dag van de race zijn de twee samen over de finish gegaan.

En nu… Nu is Leonardo vastberaden de pup (die de toepasselijke naam Gobi kreeg) te adopteren, ondanks alle strenge regels en de hoge kosten die er bij komen kijken wanneer je een pup van China naar Schotland wil verhuizen.

“Gobi heeft mij uitgekozen om haar maatje voor het leven te zijn, dus ik doe wat ik kan, met fantastische ondersteuning van over heel de wereld.”

Reageer op artikel:
Zwerfhond rent mee met hardloopwedstrijd en heeft daardoor een nieuw baasje gevonden
Sluiten