Iemand had héél veel tijd over en testte: Zoveel smileys kun je tekenen met een volle balpen

Hoeveel kun je nou eigenlijk precies schrijven of tekenen met een volle balpen? Dat is zo’n vraag die je je wel eens af kunt vragen, maar waarvan je echt geen zin en vooral geen tijd hebt om het uit te zoeken. Gelukkig zijn er kennelijk evengoed mensen op aarde die hier wel werk van willen maken.

Zo plaatste de Japanse @satowasuka de volgende Tweet:

We snappen dat je Japans vast niet zó goed is dat je het meteen begrijpt, maar het komt er op neer dat @satowasuka écht heel erg benieuwd was hoeveel je kon schrijven met een volle balpen. Een Hi-Tec-C balpen om precies te zijn. En dus besloot ze eindeloos veel smileys te tekenen, tot de pen op zou raken. ‘Die heeft zeker tijd over’, horen we je al denken. Klopt, ze heeft zomervakantie 😉

En het werden maar liefst bijna 30.000 smileys. 29.249 om precies te zijn:

Sato is overigens ‘Ballpoint Pen Art Creator’, waardoor ze dus dagelijks met balpennen te maken heeft. Vandaar dus haar interesse in de precieze levensduur van de balpen.

Op de eerste dag van haar balpentest kwam ze er achter dat op één vel papier (van 10 x 15 cm) 600 smileys passen. En op dag 2 deed ze er maar liefst 10 uur over om de vellen papier te vullen met de smileys. En uiteindelijk kostte het haar 6 dagen om de pen leeg te krijgen, en had ze 49 vellen papier gevuld met smileys.

En dat zag er dus zo uit:

Goed…

29.249 smileys kun je dus maken met een volle balpen. Weten we dat ook weer en dan kunnen we ons nu weer bezighouden met veel belangrijkere dingen. Zoals het tekenen van figuurtjes in de vacht van een slapende otter bijvoorbeeld! Veel leuker dan met een pen!

Reageer op artikel:
Iemand had héél veel tijd over en testte: Zoveel smileys kun je tekenen met een volle balpen
Sluiten