Zou dit dan de oplossing zijn tegen de meest deprimerende dag van het jaar?

Maandag is van bijna niemand de favoriete dag van de week. Laat staan deze specifieke maandag. Het is namelijk Blue Monday: De meest deprimerende dag van het jaar. Waarom? Omdat deze derde maandag van het jaar doorgaans hét moment is waarop veel mensen zich realiseren dat ze hun goede voornemens voor het nieuwe jaar nu alweer op hebben gegeven. Daarnaast hebben we nu ook wel genoeg van die korte, donkere dagen en het winterse weer.

Mocht jij hier ook last van hebben, dan kunnen we je natuurlijk proberen op te vrolijken met wat kattenGIFjes waar je hart ongetwijfeld van zal gaan smelten. (Aangezien onderzoek ook heeft uitgewezen dat kattenfilmpjes gelukkig maken). Dus, there you go:

Maar eerlijk is eerlijk… Van lekker eten worden we vaak nou eenmaal veel gelukkiger, toch?!

Daarom is er iets moois bedacht: Het meest opbeurende broodje van Nederland

Jep, dat lees je goed. Er is speciaal voor jou een broodje op de markt gebracht waar je gelukkiger van wordt: een Italiaanse bol met oude kaas, ei, tomaat, mayonaise en ijsbergsla.

Naar aanleiding van Blue Monday heeft Shell samen met voedingspsychologe Lieveke Goossens (bekend van het TV-programma ‘Bizarre Eters’) een onderzoek uitgevoerd naar wat voor de Nederlander ‘het meest opbeurende broodje’ zou zijn. En uit dit onderzoek (dat werd gehouden onder ruim 1000 respondenten) is gebleken dat de eerder genoemde externe factoren veel invloed hebben op het soort eten waar we op dat moment zin in hebben. De overheersende aanname is dat mensen voornamelijk zin hebben in een vette hap op dit soort dagen, maar niets is minder waar blijkt uit het onderzoek. “Het is inderdaad zo dat alle mensen een instinctieve voorkeur hebben voor zoet, zout en vet voedsel,” aldus Lieveke Goossens.

Maar het blijkt ook dat een groot deel van de mensen de voorkeur geeft aan gezonde gerechten. Dit is te verklaren door het feit dat comfort food voorkeuren deels ontstaan door prettige jeugdervaringen, waar we vervolgens onbewust een associatie met het eten van dat moment aan koppelen. “Wat ik mooi vind om te zien is dat Nederland juist voor een gezond broodje heeft gekozen,” aldus Lieveke Goossens.

Uit de resultaten blijkt overigens ook dat het eten van een favoriet broodje mensen voldoening geeft en dat je er dus blij van wordt.

En? Denk je dat dit broodje jouw dag ook goed zou kunnen maken?

Wel he? Dat is mooi, want precies dit broodje is nu tijdelijk (van 16 tot en met 22 januari) te verkrijgen bij alle Shell tankstations met een deli2go bakery, voor €2,50!

De samenstelling van het broodje is overigens gebaseerd op de resultaten van het onderzoek, waarin ruim 1000 respondenten (van 16 jaar en ouder) gevraagd werden naar hun favoriete ingrediënten van een belegd broodje. De meeste mensen kozen dus voor: een Italiaanse bol (47%), oude kaas (32%), ei (35%), tomaat (27%), mayonaise (24%) en ijsbergsla (22%).

Volgens Lieveke is de keuze van deze ingrediënten wel begrijpelijk: “Wit brood wint vaak van bruin en in het beleg zitten alle structuren: zacht, brokkelig, knapperig, vet, fris, sappig en stevig.” Daarnaast bevat het ook nog eens zo veel verschillende smaken wat tot een positieve ervaring leidt.

Naast het opbeurende broodje, scoort ook een saucijzenbroodje goed op de lijst van favoriet comfort food (44%). En niet erg verrassend… vooral bij mannen is de gehaktbal ook erg populair (31%).

In samenwerking met Shell

Reageer op artikel:
Zou dit dan de oplossing zijn tegen de meest deprimerende dag van het jaar?
Sluiten