A. de Jong
A. de Jong Froot 19 apr 2018

Froot Fashion: 5 zonnebrillen waarmee je in 2018 de blits maakt

Kijk nou eens naar buiten man. Wát een mooi weer zeg. Echt lekker dat de lente weer begonnen is, hè? Zo mooi dat alles weer groen wordt enzo. De vogeltjes fluiten, vrouwen dragen weer rokjes, mannen showen hun beenspieren in korte broeken. Et clichéterea. Waar we naartoe willen: dit zijn dé zonnebrillen van 2018.

Tja, trends…

De trends in het land van de zonnebrillen zijn niet bij te houden en dat moet je vooral ook niet proberen. Als jij een zonnebril goed vindt staan, moet je die kopen. Sommige trends passen simpelweg niet bij je. Hoe dan ook maken een paar specifieke modellen een opmars in 2018. Zo gaan we de Henk de Mol-zonnebril dit jaar veel zien. Juist, een bril met heel kleine ovale glaasjes. Wat ook weer helemaal cool is: gekleurde glazen. Maar dan wel met de juiste touch.

zonnebrillen, zonnebril, trends, 2018

Welke zonnebril je dit jaar gerust kunt laten liggen, is de Blues Brothers-zonnebril met reflecterende glazen. De hippiebril met extra grote ronde glazen is ook passé. De klassieke hippiebril is overigens een tijdloze classic. Ach, bepaal dat allemaal ook zelf maar.

Dé zonnebrillen van 2018 (voor heren en dames)

We hebben vijf zonnebrillen uitgelicht waarmee je dit jaar sowieso niet de plank mis slaat. We maken daarbij geen onderscheid tussen heren en dames, want als heer kun je prima een dameszonnebril dragen en als dame prima een herenzonnebril.

1. De Henk de Mol-zonnebril

Dit kun je gerust hét model van 2018 noemen. Kleine ovale glaasjes, subtiel montuur. Het model hieronder koop je bij Weekday voor 15 euro.

zonnebril, henk de mol, zonnebrillen, trends, 2018

2. Gekleurde glazen

Oranje, geel, blauw, bruin en roze. Het kan allemaal. Gekleurde glazen in zonnebrillen zijn hot in 2018. Kijk een beetje wat het best bij je past. Goed om te weten is dat de ronde aviator het dit jaar beter doet dan de klassieke aviator (tenzij je Johnny Depp heet). Het onderstaande model hebben we gespot bij Urban Outfitters, voor 15 euro.

zonnebrillen, trends, 2018, urban outfitters

3. De lunettes de soleil van Brigitte Bardot (cat-eye)

Bij deze trend, die voor zowel mannen (echt waar, even goed zoeken naar het juiste model) als vrouwen geldt, kunnen we maar aan één vrouw denken en dat is Brigitte Bardot. De cat-eye zonnebril kwam vorig jaar langzaam op, maar is in 2018 helemaal de shit.

zonnebrillen, trends, 2018, brigitte bardot

4. The Marshal van Ray-Ban (maar dan een goedkoper alternatief)

Niet rond, niet vierkant, maar hoekig. The Marshal van Ray-Ban is hét voorbeeld voor deze trend. Maar goed, met 153 euro is die natuurlijk veel te duur. Zelf even goed zoeken naar vergelijkbare modellen.

zonnebril, zonnebrillen, ray-ban, trends, 2018, the marshal

5. De sportzonnebril (athleisure)

Ja, echt waar, alles komt ooit weer eens terug. Weet je nog wat voor zonnebrillen je vroeger tijdens je vakantie in Salou of Lloret de Mar op het strand kocht? Nou, die zijn nu dus weer cool. Hopelijk heb je ze nog liggen, anders moet je goed zoeken. Athleisure wordt deze trend genoemd.

athleisure, zonnebrillen, zonnebril, trends, 2018

Ugly sneakers

Ook nieuwe sneakers nodig? Weet dan dat ugly sneakers – ook wel ‘dad sneakers’ – tegenwoordig als mooi beschouwd worden. Dit is onze top 8 mooie lelijke sneakers.

Reageer op artikel:
Froot Fashion: 5 zonnebrillen waarmee je in 2018 de blits maakt
Sluiten