Zo zorg je er in 10 minuten voor dat je onrijpe avocado rijp wordt

Zo zorg je er in 10 minuten voor dat je onrijpe avocado rijp wordt

Iedere avocado-lover kent het wel. Op de verpakking staat wel vaak dat ze eetrijp zijn, maar in praktijk klopt dit lang niet altijd. Eenmaal thuis, ontdek je dat die avocado nog knoerthard is. En je had ‘m zo graag meteen op willen eten! Opnieuw naar de winkel? Nee hoor, onze zusjes van NSMBL gaven ons een supertip!

Zo krijg je je onrijpe avocado’s in 10 minuten rijp:
Wikkel een stuk aluminiumfolie om de hele avocado heen, leg de ingepakte avocado op een bakplaat en schuif ‘m in de oven. Vervolgens ‘bak’ je ‘m zo’n tien minuten op ongeveer 90 à 100 graden. Laat je avocado daarna even afkoelen en klaar!

Hoe dit precies kan? Dat leggen ze je bij NSMBL haarfijn uit. Lees hier het volledige artikel.

Wil je je aangebroken avocado langer vers houden?

Dat doe je zo!