Zo ziet het eruit als je 30 jaar aan graffiti-lagen eraf pulkt

Het is normaal gesproken dan wel niet zo netjes om over andermans werk te schilderen, toch gebeurt dat in de graffiti-scene keer op keer. Kun je nagaan hoeveel lagen verf er op een muur zitten waar al 30 jaar lang continu nieuwe street art kunstwerken op worden gemaakt. Zoals op de muren van poppodium Doornroosje in Nijmegen bijvoorbeeld. Om te laten zien hoeveel lagen verf er al niet op de muren van Doornroosje zitten haalde de Nederlandse Imgur-gebruiker PaulDeGraaf een aantal stukjes verf van de muur af.

“Doornroosje begon in de jaren ’70 als cultplek voor hippie’s en werd in de beginjaren ’80 het centrum voor muziek en kunst,” schrijft Paul. “Het was één van de eerste plekken waar je legaal cannabis mocht roken. Vandaag de dag is het een muziekstudio en Graffiti Hall of Fame. Het gebouw is omgeven door muren die allemaal van top tot teen zijn beschilderd met graffiti.”

En zo zien al die laagjes verf over elkaar heen er dan uit. Bijna zoals een toverbal, of een boom met zijn jaarringen, maar dan gemaakt van verf. Fascinerend toch?

Dit is de muur en de plek waar hij het stukje met alle laagjes verf weghaalde.

Met zoveel lagen kun je het eigenlijk zien als een soort tijdlijn. En dat maakte hij er dan ook van:

Bekijk ook: Graffiti-artiest daagt schoonmaker een jaar lang uit met hilarisch experiment

Reageer op artikel:
Zo ziet het eruit als je 30 jaar aan graffiti-lagen eraf pulkt
Sluiten