Froot 4 dec 2016 Sissy Westerhuis

Zo zien poppen eruit wanneer ze een natuurlijkere look krijgen

Het redden en opknappen van poppen, dát is wat Mim Hammonds doet. Ze maakt ze schoon, kleedt ze aan en borstelt hun haartjes. Daarna geeft ze de plastic dames een vernieuwd gezichtje en kleedt ze ze aan zodat ze weer geschikt zijn voor jonge kindertjes (zónder de volgens velen te korte jurkjes!).

“Ik vind het een groot plezier om de poppen te zien transformeren en om ze een unieke persoonlijkheid te geven,” schrijft Mim op Bored Panda. Laten we dan maar eens kennis maken met de dames!

Milly

perfectly-imperfect-and-unique-dolls-583c37bc38936__700

Milly is een slimme en levendige jongedame. Ze kan snel denken en speelt graag met woorden – zo weet ze haar familie en vrienden altijd aan het lachen te maken met scherpe opmerkingen en oneliners.

Mary

perfectly-imperfect-and-unique-dolls-583c37c41076f__700

Mary is gék op bloemen. Haar oma leerde haar hoe ze dat moest doen. Aw!

Jo

perfectly-imperfect-and-unique-dolls-583c37accb9e0__700

Jo, ook wel Josephine, houdt van alles wat kleurrijk is. Hoe meer diversiteit in kleur, hoe beter. Ze is erg kunstzinnig en uit haar emoties met de hulp van kleuren. Haar kunstwerken zijn voor sommigen íets te apart, maar dat mag voor Jo de pret niet drukken. Haar wens is om zieke kinderen beter te kunnen maken in het ziekenhuis. Naar hen luisteren en helpen bij het uitdrukken van gevoelens in een veilige omgeving: dat is wat Jo wil!

Je ware ik tonen

Katie

perfectly-imperfect-and-unique-dolls-583c37b0c3e05__700

Katie houdt van bergbeklimmen. Pas dan kan ze de natuur ruiken, haar gedachten op een rijtje zetten en wegdromen (niet te veel, he?).

“Ieder meisje is uniek en heeft haar eigen verhaal en persoonlijkheid.

perfectly-imperfect-and-unique-dolls-583c37cc43eac__700

Ik probeer zoveel mogelijk poppen te redden en materialen te recyclen. Zelfs deze hakjes hebben al eens een eigenaar gehad.

perfectly-imperfect-and-unique-dolls-583c37c9d9c44__700

Nancy

perfectly-imperfect-and-unique-dolls-583c37b9935eb__700

Nancy, aangenaam! De liefste en meest loyale vriendin in de wereld. Ze is aardig, grappig, gevoelig en zorgt ervoor dat je je begrepen voelt. Ze is dol op haar pyjama en zou die het liefst de hele dag willen dragen.

Jess

perfectly-imperfect-and-unique-dolls-583c37b47cd7e__700

Jess is klein, maar hartstikke snel. Ze is de aanvoerder van haar voetbalteam. Ze houdt wel van een balletje trappen.

Celia

perfectly-imperfect-and-unique-dolls-583c37c174645__700

Celia is een ware danskoningin. Vanaf het eerste moment dat ze kon, begon ze te swingen. Haar favoriete ballet is Tsjaikovski’s Zwanenmeer.

Het zal je wel zijn opgevallen dat de dames een stuk minder make-up op hebben, een frisse wind der beschaving door hun garderobe hebben gehad én dat ze nu meer zijn dan shoppende, hippe meisjes. En dat is wat ons betreft een prima insteek, want voor je het weet lijkt je kind op zijn of haar pop! Wil je meer zien van Mims werk? Bezoek dan eens haar Facebook-pagina!

Reageer op artikel:
Zo zien poppen eruit wanneer ze een natuurlijkere look krijgen
Sluiten