Grappig om te zien: zo wordt Pino uit Sesamstraat dus ‘bestuurd’

Altijd al willen weten wie er nou toch in dat pak van Pino uit Sesamstraat zit? In het geval van de Nederlandse (blauwe) Pino is dat Renée Menschaar, en de gele Pino (‘Big Bird’) uit de Verenigde Staten wordt gespeeld door Caroll Spinney, die te zien was in de documentaire I Am Big Bird: The Caroll Spinney Storey.

Maar wat we eigenlijk nog het meest fascinerend vinden is hoe dat enorme vogelpak nou eigenlijk bestuurd wordt. De acteur die er in zit moet namelijk aan zó ongelooflijk veel dingen tegelijk denken.

Wat dan allemaal?

Om maar even een paar dingen te noemen: Je moet lopen, je armen bewegen, kijken op de monitor, de vogelbek bewegen, met de ogen knipperen (met je pink) en óók nog eens zelf praten en ondertussen het script zien te onthouden. Al heeft de Amerikaanse acteur voor Pino daar een handig trucje voor: Hij plakt het script gewoon aan de binnenkant van het pak zodat hij af en toe kan gluren!

Hoe die besturing van dat pak precies in zijn werk gaat, dat zie je in het onderstaande fragment uit de eerdergenoemde documentaire.

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Grappig om te zien: zo wordt Pino uit Sesamstraat dus ‘bestuurd’
Sluiten