Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 22 sep 2016

Zo waanzinnig gezellig en liefdevol kan begeleid wonen zijn

Begeleid wonen suf of saai? Dat hoeft al lang niet meer zo te zijn. Neem nou The Lantern: een verzorgingstehuis in de Amerikaanse staat Ohio. Bij dit tehuis kunnen ouderen met dementie en Alzheimer weer even terug naar het gewone leven.

En dat doet men niet eens per se door te zingen maar simpelweg door een omgeving na te bootsen. In het complex zijn namelijk complete wijken nagebouwd in jaren ’40 stijl. Straten, stoepen, grasveldjes, straatverlichting: aan alles is gedacht. Er is zelfs een plafond dat de schemering kan nabootsen terwijl de vogeltjes hun laatste liedje fluiten.

lanternofmadison4

Jean Makesh, oprichter van The Lantern is bij dit idee gekomen doordat hij als therapeut veel werkte in verzorgingstehuizen. Hij weet dus als geen ander dat dementie- of Alzheimerpatienten hun eerste herinneringen vaak het best bewaren, en die herinneringen lijken ze voor even te kunnen herleven. Aww.

lanternofmadison2
lanternofmadison3
lanternofmadison1
lanternofmadison5
lanternofmadison6

Meer zien van dit liefdevolle tehuis? Kijk dan eens op hun Facebook-pagina. Dit tehuis heeft trouwens wel wat weg van deze kelder… Ook heel bijzonder!

Reageer op artikel:
Zo waanzinnig gezellig en liefdevol kan begeleid wonen zijn
Sluiten