Zo maak je de mooiste foto’s met je Android-toestel

Bij Froot zijn we – zoals je misschien wel weet – dol op fotografie. We laten je geregeld de mooiste fotoseries zien, verzameld in onze fotografiebasket en we geven je graag tips om ook zelf de mooiste en meest creatieve foto’s te maken, zowel met je smartphone als met een spiegelreflexcamera. Maar… nooit eerder gaven we je fotografietips die specifiek voor Android-toestellen bedoeld zijn. Tot vandaag!

Tegenwoordig heb je echt niet meer de duurste of meest professionele camera nodig om mooie foto’s te maken, want ook met je smartphone kun je prachtige foto’s maken. Je moet er alleen even handigheid in krijgen en weten welke functies je het beste op welke manier kunt gebruiken. Heb jij net een nieuw Android-toestel, maar weet je nog niet precies hoe alles werkt? Of heb je ‘m misschien al een hele tijd, maar snap je nog niet precies welke functie waarvoor dient? Dan helpen de volgende video’s van het YouTube-kanaal van Samsung ‘Android & You’ je waarschijnlijk goed op weg.

1. HDR-fotografie

Van HDR heb je misschien vast wel eens gehoord, maar wat is het eigenlijk? HDR staat voor high dynamic range waarbij je met één druk op de knop drie verschillende foto’s met verschillende belichtingen maakt. Deze drie foto’s worden vervolgens gecombineerd tot één foto om het contrast van je foto te verbeteren waardoor de foto nog mooier wordt.

Hoe je de functie gebruikt en aan/uit zet? Zo:

2. Rastergrootte aanpassen

Fotograferen met een raster is handig om meerdere redenen. Bijvoorbeeld zodat je – nog voordat je de foto maakt – meteen kunt zien of het hoofdobject van je foto mooi in het midden (of daar waar jij wil) staat, maar ook om te zien of de horizon recht is.

Ook de grootte van je raster is hierbij van belang, en die kun je gelukkig heel gemakkelijk aanpassen.

Hoe dat werkt zie je hier:

3. Burst-fotografie

Bij Froot weten we als geen ander dat timing van essentieel belang is bij fotografie. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar deze perfect getimede foto’s. Het zou toch zonde zijn als die nét een seconde te laat waren gemaakt? En ook bij het fotograferen van snelle objecten, mensen of dieren moet je scherp zijn (zowel jij als fotograaf als de foto zelf). Je wil natuurlijk geen wazige strepen op de foto. Wat hierbij helpt is het gebruiken van de burst-techniek, waarbij je achter elkaar zoveel foto’s maakt als je zelf wil. Daarna kun je op je gemak alle foto’s bekijken en de perfecte foto uitkiezen.

Hoe dat werkt zie je hier: 


Eigenlijk een beetje vergelijkbaar met HDR-fotografie, alleen worden de foto’s hier niet tot één geheel gecombineerd, maar maak je in één klap heel veel losse foto’s en kun je daarna de beste foto uitkiezen.

4. Virtuele opname met de 360-graden-app

Normaal gesproken maak je foto’s van het vooraanzicht of misschien het zijaanzicht van iets of iemand. Maar is het niet veel leuker om een object helemaal rondom te fotograferen? Bijvoorbeeld wanneer je elke zijde van een standbeeld wil laten zien, of je gehele woonkamer in één foto wil vastleggen.

De video hieronder laat je zien hoe dat werkt:

5. Eten mooi op de foto zetten

Eten mooi op de foto zetten is een vak apart. Althans… dat zeggen ze altijd. Maar eigenlijk valt dat best wel mee, want op je Android-toestel zit een speciale fotografie-setting voor het fotograferen van eten, waardoor het een stuk makkelijker wordt. Je hoeft dus alleen maar te zorgen dat het er allemaal netjes bij ligt en dat het vanuit de mooiste hoek gefotografeerd wordt.

De onderstaande video laat je zien hoe dat moet:

Maar let wel op dat je niet je eten koud laat worden, anders krijg je dit

6. Foto’s maken tijdens het filmen

Je hebt het misschien wel eens meegemaakt: je wil iets filmen, maar eigenlijk had je er ook wel een foto van willen hebben. Moet je dan achteraf screenshots van je video maken? Nee joh, dat worden nooit zulke mooie beelden. Gelukkig zit er op je Android-toestel een functie waarbij je tijdens het filmen ook foto’s kunt maken.

Hoe dat werkt? Zo!:

Zo, en nu aan de slag!

Meer tips voor je Android toestel leren?

Bekijk hier alle video’s van dit handige YouTube-kanaal van Samsung én abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe video’s!

Lees ook: Dit is de échte reden waarom een foto een ‘kiekje’ wordt genoemd

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

In samenwerking met Samsung

Reageer op artikel:
Zo maak je de mooiste foto’s met je Android-toestel
Sluiten