Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 24 jan 2017

Zo breng je een simpel ‘stokpoppetje’ écht tot leven

Stokpoppetjes kennen we allemaal wel. Zolang je jong bent – of niet gezegend bent met tekenskills – zijn de figuurtjes vaak het enige wat je kunt produceren wat enigszins op een ‘mens’ lijkt. Maar, er is dus kennelijk een manier om ook je omgeving te verbazen met dit simpele figuurtje…

Wat?!

Men neme een whiteboardmarker en een gladde ondergrond (zoals inderdaad een gelakte tafel). Mocht je trouwens vrezen dat het poppetje niet meer van je meubels verdwijnt… als de truck mislukt dan hebben we een geruststelling voor je: whiteboardmarker krijg je er echt prima af! Heb je een mooi poppetje getekend dan kan de show beginnen door simpelweg een klein laagje water over het poppetje te gieten. Het poppetje komt meteen al los van de ondergrond en door er simpelweg zachtjes tegenaan te blazen kun je ‘m tot leven brengen!

Hoe?!

Het poppetje komt tot leven doordat de vloeistof van whiteboardmarker een olieachtige siliconensubstantie bevat – zodat het ook niet aan een whiteboard zou kunnen blijven zitten. Aha!

Mocht je trouwens toch lekker bezig zijn met je whiteboardmarker, dan kun je ook eens proberen dit soort kunstwerken na te maken.

Reageer op artikel:
Zo breng je een simpel ‘stokpoppetje’ écht tot leven
Sluiten