Froot 8 feb 2017 Kirsten Beukers

Zijn vrouw wilde meer foto’s van de kinderen, dus gaf ze hem een camera…

Net zoals de meeste mensen doen, nam ook de Amerikaanse Phillip Haumesser altijd foto’s met zijn telefoon. Maar begin 2015 vroeg zijn vrouw hem of hij wat vaker foto’s van hun kinderen zou willen maken, want ze groeiden snel en ze wilde graag wat herinneringen op foto hebben. Daarom kocht zij voor Phillips verjaardag een professionele camera, in de hoop dat hij mooie foto’s zou maken. En dat gebeurde ook.

In eerste instantie vond Philip het ontzettend moeilijk om foto’s te nemen. De kinderen verveelden zich snel en wilden ook niet echt stilzitten. Na een tijdje besloot Phillip om ermee te stoppen en liet zijn camera links liggen. Totdat hij werd geïnspireerd door het fotografiewerk van anderen, waaronder van Lisa Holloway. Hierdoor begon Phillip zich te verdiepen in fotografie en probeerde het nogmaals. Met succes…

Phillip besloot om plezier te gaan maken met zijn kinderen, in plaats van zich te focussen op de foto’s. Samen speelden ze met dieren in de natuur. Soms vergat hij zelfs even dat hij foto’s moest maken, dan nam hij even een stapje terug en legde deze mooie momenten vast. Dit resulteerde in prachtige, natuurlijke foto’s.

Geïnspireerd geraakt? Bekijk dan ook eens deze prachtige winnende foto’s van de National Geographic fotowedstrijd.

Reageer op artikel:
Zijn vrouw wilde meer foto’s van de kinderen, dus gaf ze hem een camera…
Sluiten