tobias
tobias Article 2 aug 2012

Zijn er meer vrouwen of mannen op aarde?

De hoeveelheden mannen en vrouwen is ruwweg gelijk. De grootste ongelijkheid vind je na het 50ste levensjaar.

In de leeftijdsgroep tussen 50 en 54 jaar zijn er duidelijk meer mannen, in de hogere leeftijdscategorieën zijn er aanmerkelijk meer vrouwen. Het grootste verschil tussen de seksen vinden we in de groep van 100 jaar en ouder: negen vrouwen voor iedere man.

De grootste leeftijdsgroep op wereldwijde schaal is 10 tot en met 14 jaar, een groep waarin mannen een iets groter aandeel hebben dan vrouwen. In Azië, het Midden Oosten en Noord-Afrika zijn er meer mannen dan vrouwen, in alle andere gebieden zijn er meer vrouwen dan mannen.

Het grootste verschil vind je in India, waar tegenover iedere 52 mannen slechts 48 vrouwen staan. In België staan tegenover iedere 50 mannen 52 vrouwen.

Bron: U.S. Census Bureau, International Demographic Data.De QuestFroot is een samenwerking tussen Quest.nl & Froot.nl. Quest is het populaire wetenschappelijke tijdschrift, maar ook op hun website Quest.nl worden de meest uiteenlopende artikelen online gezet. Wij plaatsen die omdat we houden van braintainment! Een perfecte match! Check www.quest.nl voor meer leuke en bijzondere wetenschappelijke feitjes.

Reageer op artikel:
Zijn er meer vrouwen of mannen op aarde?
Sluiten