Jeremy Houweling
Jeremy Houweling Froot 26 okt 2016

Zijn baasjes lieten hem achter bij de verhuizing, maar toch blijft hij trouw op ze wachten

Toen een familie in Detroit onlangs verhuisde, lieten ze redelijk wat oude spullen op straat achter lieten voor het vuilnis. Niet zo bijzonder gek op zichzelf (behalve dat het wat rommelig oogt), maar daar zat ook een hond tussen. Zomaar achtergelaten. Deze Pitbull was echter zo trouw en gesteld op zijn voormalige baasjes dat hij een hele maand op deze ‘dump plek’ bleef wachten tot hun terugkomst. Je raadt het al: Dat gebeurde niet.

Gelukkig waren er veel buurtbewoners die gedurende de maand de hond die Boo werd genoemd, in de gaten hielden en voerden. Uiteraard was dit leven van wachten op zijn ‘baasjes’ niet het lot dat Boo te wachten stond. Niet als het aan Mike Diesel, de oprichter van Detroit Youth and Dog Rescue Center, lag. Toen Mike in de straat arriveerde, lag Boo precies op de plek waar hij was achtergelaten. ‘Hij lag daar alleen maar zijn trouwe zelf te zijn’, aldus Mike tegen The Dodo.

De arme hond zou hoe dan ook geholpen worden door Mike. Allereerst zou de hond moeten gaan beseffen dat zijn oorspronkelijke baasjes niet meer terug zouden komen. Mike moest daar voorzichtig mee om gaan en stap voor stap het vertrouwen van de Pitbull zien te winnen. Mike deed dan ook zijn best de getraumatiseerde Boo een veilig gevoel te geven bij zijn aanwezigheid.

En dat doorzetten van Mike, wierp zijn vruchten af. Na enige tijd vond de lieve Boo het goed een halsband om te krijgen en mee te gaan met Mike.

De grootste droom voor Boo is een nieuwe en liefdevolle familie te krijgen. Maar stiekem heeft hij dat al een beetje bij zijn redder Mike…

Bekijk ook: Puppy-eyes van honden achtergelaten in auto’s

Reageer op artikel:
Zijn baasjes lieten hem achter bij de verhuizing, maar toch blijft hij trouw op ze wachten
Sluiten