Zie je vaak gezichten in doodgewone voorwerpen? Daar is een interessante verklaring voor

We maken het allemaal wel eens mee. Je loopt ergens en opeens zie je een gezicht. Niet van een mens, maar in een doodgewoon voorwerp. In huizen, auto’s of putdeksels bijvoorbeeld. Waar niet?! En is het je eenmaal opgevallen, dan kun je het ook niet meer anders zien. Dit wordt pareidolie genoemd. Voorbeelden hiervan hebben we je hier al eens eerder laten zien.

Maar de grote vraag die maar door ons hoofd blijft spoken: Hoe kan dit toch? En daar hebben we nu eindelijk het antwoord op gevonden. Het herkennen van gezichten heeft uiteraard met je brein te maken, maar ook… waar je geboren bent. Hoe dat precies zit? Dat wordt in de onderstaande video uitgelegd.

Universiteit van Nederland

Bij de Universiteit van Nederland ga je vrijwillig terug de schoolbanken in en kun je wekelijks interessantste colleges van de beste hoogleraren van Nederland volgen. Live in Club Air in Amsterdam, of online via YouTube waar elke werkdag een nieuw college van maximaal 15 minuten wordt geüpload.

Kan ik zelf ook een college van de Universiteit van Nederland bijwonen?

Jazeker! Er zijn binnenkort twee college-avonden, één over geweld en één over de liefde. De kaarten voor de avond over de liefde op woensdagavond 20 april zijn al bijna uitverkocht, daarom hebben we maar vast 4 vrijkaarten voor je veilig gesteld en geven we 2×2 kaarten weg.

De liefde zei je? Wat kan ik daar over leren?

Verschillende professoren en hoogleraren beantwoorden interessante vraagstukken over de liefde. Vragen die je je misschien al je hele leven afvraagt, of juist waar je nog nooit bij stil hebt gestaan. Wat er precies aan bod komt? De volgende vijf vragen worden in vijf colleges van een kwartier op een interessante en laagdrempelige manier uitgelegd:

Waarom gaan sommige mensen sneller vreemd dan anderen?
Waarom is jouw keuze voor een date gebaseerd op het voorkomen van spijt?
Waarom kiezen we partners die op ons lijken?
Hoe zorgen je hormonen ervoor dat jij verliefd wordt?
Kunnen dieren ook verliefd worden?

Benieuwd naar de antwoorden? Je komt het allemaal te weten op één avond.

Hoe kan ik die kaarten winnen?

Simpel. Vul het formulier onderaan de pagina in en geef een originele reden waarom jij hier bij moet zijn op woensdag 20 april.

Kan ik de colleges ook online bekijken?

Dat kan ook. Op het YouTube-kanaal van Universiteit van Nederland vind je alle colleges die tot nu toe zijn gegeven. Elke werkdag verschijnt er om 20:30 een nieuw college van 15 minuten op de website en op het YouTube-kanaal.

De prijsvraag is helaas verlopen. De winnaars hebben bericht gekregen. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

 

Reageer op artikel:
Zie je vaak gezichten in doodgewone voorwerpen? Daar is een interessante verklaring voor
Sluiten