Geert de Wekker
Geert de Wekker Froot 23 jan 2017

Ze kocht een ei op eBay, broedde het uit en heeft nu een exotische vogel in huis

Waar hoop je op wanneer je een ei koopt op eBay? In dit geval niet dat het lekker smaakt, maar eerder dat het uitkomt natuurlijk! Dat wilde Charlotte Harrison ook toen ze op eBay een emoe-ei kocht voor €28. Ze ging het verzorgen en warm houden in een broedmachine, zodat het ei in goede handen was. Allemaal in de hoop dat het ei misschien wel zou uitkomen.

En na 47 dagen wachten, kwamen er op 5 januari eindelijk geluidjes uit het ei vandaan. Dat was het teken dat Charlotte wist dat het bijna tijd was. Ze begon zelf ook te fluiten om de kleine emoe uit zijn ei te lokken.  Na uren volhouden pikte een klein emoe kuiken door de eierschaal naar buiten en zag zijn ‘moeder’ voor de eerste keer!

De kleine emoe werd Kevin genoemd en hij volgt Charlotte nu overal naar toe. Maar hoe leuk gaat het nog worden wanneer een klein kuiken gaat opgroeien tot een van de grootste vogels in de wereld?! Want een emoe is de grootst levende vogel die ruim 1.80 meter hoog is. Dat is een zorg voor later, want voor nu is het leuk en speeltijd met de (nog) kleine en jonge Kevin!

Charlotte was niet de eerste die voor een verrassing kwam te staan met het verzorgen van een ei. Want deze Nederlander kocht 6 kwarteleitjes in de supermarkt, die óók uitkwamen in de broedmachine!

Reageer op artikel:
Ze kocht een ei op eBay, broedde het uit en heeft nu een exotische vogel in huis
Sluiten