Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 23 mei 2017

Ze dacht dat het chips was, maar het bleek een doodziek zeepaardje…

Een klein meisje hobbelde over het zand van het Indian Shores Beach, vlakbij Tampa in Florida. Op zich niet heel bijzonder, maar dat veranderde al gauw toen ze een oranje voorwerp zag liggen. In eerste instantie dacht ze dat het een Cheetos-chipje was, maar toen ze het oppakte zag ze al gauw dat het iets heel anders was… Een zeepaardje!

Het dier was er niet al te best aan toe, en dat besefte het meisje maar al te goed. Daarom deed ze het zeepaardje in een emmertje met water en liet ze het aan haar moeder zien.

Het zeepaardje werd gelijk in een emmertje met water gedaan

Het meisje belde samen met haar moeder naar Clearwater Marine Aquarium (CMA), om het dier op te laten vangen. Na wat onderzoek bleek het te gaan om een vrouwelijk, gestreept zeepaardje; Een diertje dat zijn (of haar!) kleur aanpast aan de omgeving. Volgens het CMA moet het dier tussen een oranje omgeving hebben gelegen, voor het door een vogel uit zee werd geplukt – en later werd gedropt boven het strand.

In het aquarium kreeg het beestje een groter verblijf en werd zij onderzocht

De eerste tijd in het aquarium was het zeepaardje nog oranje van kleur

“De kans dat een dier zo’n dropping overleeft is klein,” vertelt Don Stansell, zeebioloog bij CMA, aan The Dodo. “Dit verhaal is erg bijzonder, want alles gebeurde op het juiste moment. Als het dier twee minuten later was gevonden was het waarschijnlijk dood.” Jeetje.

Ondertussen kon men het diertje volgen via de webcam:

Een week na de reddingsactie at het zeepaardje voor het eerst. Ook veranderde haar kleur! Van oranje ging ze over naar knalgeel. Ze was weer de oude! Daarna bleef het dier nog even bij het aquarium om aan te sterken maar inmiddels is het zeepaardje vrijgelaten. Hoera!

Et voilà! Het zeepaardje werd geel!

Wat een mooie!

Uiteindelijk is het zeepaardje vrijgelaten en – natuurlijk – was ook dat te volgen:

Weet jij trouwens hoe het eruitziet als een zeepaardje bevalt van 1800 baby’s? Zo dus! Zeepaardjes zijn behoorlijk bijzonder, maar deze exemplaren zijn ook zeker opmerkelijk. Ha!

Reageer op artikel:
Ze dacht dat het chips was, maar het bleek een doodziek zeepaardje…
Sluiten