Mark Hofman
Mark Hofman Froot 8 jun 2018

De anonieme oerman achter Primitive Technology is een absolute eindbaas

We wonen in mooie huizen, rijden in toffe auto’s en hebben eten voor het leven. Hartstikke prima, maar hierdoor vergeten we nog wel eens waar het allemaal begon. We zijn overlevers, verzamelaars en jagers. Daarom is het soms goed om terug te gaan naar de basis en dat is precies wat deze YouTuber doet.

Youtuber doet Primitive Technology

Primitive Technology is een Youtube-kanaal met video’s van een anonieme Australiër die je alleen maar kunt benijden. In de natuur in Far North Queensland maakt hij zonder enige hulpmiddelen perfecte hutten, kleiovens, pijl en bogen, bijlen en andere onmogelijke bouwwerken.

Hut inclusief bed met verenmatras

Check bijvoorbeeld hoe hij deze hut maakt, inclusief een bed met een een ‘veren-matras’. Gaten in de grond, palen erin rammen, dak erop, bed monteren en een droge slaapplek is een feit. Klinkt simpeler dan het is.

Sandalen

Iets heel anders: sandalen. Als je maar lang genoeg op je blote voeten door de natuur loopt, heb je ze vanzelf nodig. Even zoeken naar de juiste bestanddelen en je maakt ze met je eigen handen. Een van onze favoriete filmpjes op Primitive Technology.

Bijl

Als outdoorman heb je een bijl nodig. Die je natuurlijk niet koopt, maar zelf maakt. Kan gewoon.

Huis

Tja, en als je dan toch alles kan, waarom dan geen compleet huis? De baas achter Primitive Technology komt een heel eind. Check dit bouwwerk met een stenen dak. Volledig gemaakt met het gereedschap dat hij zelf gemaakt heeft met materiaal uit de wilde natuur.

Zoete aardappelveld

Vergeten we nog bijna het eten, ook niet iets onbelangrijks. De Australiër heeft hier van alles op bedacht, maar het meest indrukwekkende is toch wel de aanleg van dit zoete aardappelveld. Eindbaas!

Meer Primitive Technology

Duidelijk, deze gast is iemand om te volgen. Veel meer video’s vind je dus op het YouTube-kanaal Primitive Technology. Mocht je nog eens willen overleven in het wild, dan is dit je bron aan inspiratie.

Reageer op artikel:
De anonieme oerman achter Primitive Technology is een absolute eindbaas
Sluiten