Wow! MacGyver de hagedis is zo groot als een hond en wordt met veel liefde gehouden als huisdier

Wow! MacGyver de hagedis is zo groot als een hond en wordt met veel liefde gehouden als huisdier

Niet veel mensen hebben een hagedis als huisdier. En nog minder mensen hebben een hagedis als huisdier die zo groot als een hond is! De 4-jarige MacGyver heeft het geluk wel zo’n bijzonder huisdier te zijn. Niet alleen het hart van zijn baasje heeft hij gestolen, inmiddels is hij ook op Instagram een hit.

De Tupinambis rufescens – beter bekend als Rode teju – is te vinden in Californië. Hij is waarschijnlijk de populairste hagedis ter wereld. Niet alleen op Instagram wordt een account bijgehouden, ook op Twitter, Facebook, YouTube én een eigen website is informatie over het bijzondere beestje te vinden.

Iedere dag zijn dus al honderdduizenden mensen die MacGyver in de gaten houden. Tijd dat wij ook eens met dit dier kennismaken!

Dit is MacGyver de hagedis

Hij is vier jaar oud en woont in Californië

Zijn wetenschappelijke naam is ‘Tupinambis rufescens’, net een toverspreuk!

Niet zo gek ook: met zulke afmetingen ben je zelf ook net een fantasiefiguur

Maar, MacGyver is hartstikke echt en hartstikke gezellig:

Hij gaat mee wassen, laat zich knuffelen en zelfs badderen laat hij toe

Yep: MacGyver is een lieverdje!

In gesprek met The Dodo wordt vertelt dat MacGyver erg trouw is: “Hij mag overal in huis wandelen, maar hij komt altijd weer bij ons in de buurt liggen.” Cute!

Wil je MacGyver vaker zien? Dan moet je echt even zijn Instagram-account gaan volgen. Of… Zijn hagedissen niet helemaal jouw kopje thee?

Misschien wist je nog niet dat hagedissen zo groot als MacGyver bestonden. Wellicht zijn deze 22 opvallende zaken dan ook nieuws voor je!