Wow! Dit huis heeft een nogal bijzondere kelder

Wow! Dit huis heeft een nogal bijzondere kelder

Uitzicht op de bergen, een luxueuze jacuzzi, een barbecue en zelfs een complete keuken: het zijn slechts een paar dingen die je vindt in deze kelder. Het is het werk van Girard B. “Jerry” Henderson’s Underground World Home Inc.. Wat? Een bedrijf dat kelders ombouwde tot bunkers in de jaren ’60 en ’70. De meerderheid van de Amerikanen was in die tijd bang voor een nucleaire oorlog en richtten daarom een veilige ruimte in.

Het is misschien moeilijk voor te stellen maar in de jaren ’60 werden binnen zeer korte tijd zo’n 200.000 huizen voorzien van zo’n enorme, extra, leefruimte. De bunkers van Henderson’s waren erg populair door de extravagante mogelijkheden.

girardbjerryhendersonundergroundbunkerhome4

Niet alle bunkers uit die tijd zijn nog intact, maar dit bijzondere exemplaar – dat overigens van Girard “Jerry” B. Henderson himself was – dus wel! Bij deze extra ‘woning’ is aan alles gedacht: zelfs het licht van de ‘hemel’ is te dimmen. De keuken en al het apparatuur zit er overigens ook niet voor de leuk: alles werkt.

Het huis, met de bijzondere bunker, staat in Las Vegas en is ongeveer 1.455.000,00 Amerikaanse dollars waard. Zou jij zo’n bunker willen hebben?

girardbjerryhendersonundergroundbunkerhome2 girardbjerryhendersonundergroundbunkerhome3 girardbjerryhendersonundergroundbunkerhome6 girardbjerryhendersonundergroundbunkerhome7 girardbjerryhendersonundergroundbunkerhome5 girardbjerryhendersonundergroundbunkerhome8 girardbjerryhendersonundergroundbunkerhome9 girardbjerryhendersonundergroundbunkerhome10 girardbjerryhendersonundergroundbunkerhome11 girardbjerryhendersonundergroundbunkerhome12 girardbjerryhendersonundergroundbunkerhome13

De meeste kelders die wij kennen zijn vooral erg handig, maar deze 25 exemplaren zijn vooral heel erg cool!