Wow. Deze schedel kun je eten (en is nog lekker ook!)

Wow. Deze schedel kun je eten (en is nog lekker ook!)

Zodra er een feestje is, halen we maar al te graag een taart te voorschijn. Of ze nou prachtig zijn of simpelweg bijzonder: we zijn er dol op. Maar, er zijn ook taarten waar we eerst even bij twijfelen. Kun je dit écht eten?

Ook de taarten van Hellen Die (ha toepasselijke achternaam!) vallen in die laatste categorie: zij heeft een taart gemaakt die maar al te realistisch is. Zou jij je tanden willen zetten in deze schedel?!

Dit is de schedel die Hellen maakte

“Ik had een mal gekocht en wilde eens zien of het mijn geld waard was geweest,” schrijft ze op haar site. Het antwoord werd al gauw duidelijk: JA!

“Ik had drie repen witte chocolade nodig om de schedel te vullen. Dat deed ik door de chocola te smelten in een fonduepan.”

“Om er zeker van te zijn dat ik een goede basis heb, laat ik het het onderste gedeelte goed afkoelen voor ik verderga.”

“Beide helften van de mal moeten goed afkoelen. Zodra de eerste lagen gereed zijn, vul ik de mal weer verder met witte chocolade. De chocolade moet zich goed verspreiden dus roteer ik de mal. Zo’n twee uur heeft de schedel rondgedraaid. Misschien een rotklus, maar het geeft wel het mooiste resultaat.”

“Als je het goed hebt gedaan, heb je na twee uur een volledige schedel van chocolade.”

“Met een spies heb ik symbolen in de schede gekerfd. Met een mengsel van cacaopoeder en wodka heb ik die dan weer ingevuld. Dit geeft een mooi effect.”

Vervolgens duw je de schedel in de cake:

“Dat helpt je om verdere bewerkingen goed uit te kunnen voeren.”

“Je kunt gaten snijden in de cake waar je de schedel wat lager wil hebben. Zo dus:

Tijd om met glazuur aan het werk te gaan!

“Het glazuur mag glad zijn. Vervolgens kun je met chocoladekoekjes het oppervlak nog wat ruwer maken.”

Tijd om mos te maken!

Het mos wordt gemaakt van verkruimelde koekjes met groene kleurstof

“Ik had nog een terrarium staan met een doodshoofd erin en besloot dit als inspiratie voor mijn taart te gebruiken.”

“Ik heb het gebruikt als referentiekader, om zo vorm te geven aan mijn taart. Ik begon door verkruimelde chocoladekoekjes te strooien over de taart, dat lijkt op viezigheid.

“Zodra ik tevreden ben met hoe de schedel en de taart eruitzien, begin ik het ‘mos’ te verspreiden over de taart.”

“Ik heb ook nog een aantal groene bladeren toegevoegd aan het geheel, om het nog realistischer te maken. Tot nu toe ben ik erg enthousiast over het resultaat, maar het mag nog wel wat meer kleur hebben. Daarom ben ik met mijn airbrush aan de slag gegaan, om zo nog wat donkergroene, gele en zwarte kleurstof toe te voegen.”

“Klaar! Ik heb het groene blad vervangen door eetbare munt.”

Tijd om de taart aan te snijden!

Gatsie, wat lekker! Houd je wel van chocoladetaart maar heb je liever iets gezelligers? Dan kun je dit bijzondere exemplaar vast waarderen. Eet smakelijk!