Witte haai zwemt dwars door een kooi, met de duiker er nog in

Het klinkt bijna als de scène uit een cliché-haaienfilm. Maar dit keer gebeurde het toch echt. Een grote witte haai van 4 meter lang zwemt voor de westkust van Mexico met een noodgang dwars door een duikkooi heen, waar op dat moment nog een duiker in zat. Met veel geweld zwemt de haai er uiteindelijk weer uit via de bovenkant, en geloof het of niet… ook de duiker komt er ongeschonden uit. Wat een geluk heeft hij gehad!

Hoe de duiker het heeft kunnen overleven? Hij vertelt na afloop dat hij meteen op de bodem van de kooi was gaan zitten en zich daar heel stil hield.

De mensen op de boot wisten op het moment van de aanval niet of er een duiker in de kooi zat, dus de paniek was des te groter.

Volgens de filmer van de bovenstaande video was het niet de bedoeling van de haai om de duiker aan te vallen, maar aasde hij op een stuk tonijn dat aan een touw hing. “Als een grote haai ergens in bijt, wordt hij tijdelijk verblind. Toen de haai uithaalde naar het stuk tonijn, raakte hij per ongeluk de zijkant van de kooi. Waarschijnlijk was hij verward en kon hij niet terugzwemmen, omdat ze niet achteruit kunnen zwemmen. De metalen spijlen braken door zijn sterke voorwaartse kracht.”

Reageer op artikel:
Witte haai zwemt dwars door een kooi, met de duiker er nog in
Sluiten