Kirsten Beukers
Kirsten Beukers Froot 19 feb 2017

Wist jij dit al? 8 handige tips voor het gebruik van computer en internet

Het is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven: werken met de computer en online zijn. Maar er zijn een paar manieren om dit makkelijker te maken! Wist jij de volgende tips al? Wij delen ze graag met je.

1. Gratis WiFi

Als de WiFi op een vliegveld of in een hotel geld kost, voeg dan “.jpg?” toe aan het einde van een URL. De meeste pagina’s zullen het dan gewoon doen.

2. Makkelijk Youtube video’s downloaden

Als je een YouTube video wil downloaden, typ dan “ss” na ‘www.’ en vóór ‘Youtube’ bij de URL van het filmpje dat je wil downloaden.

3. Zo herken je een virus

Als je een PDF-bestand aan het downloaden bent en het eindigt op .exe, stop dan direct. Dit is een virus.

4. Word-bestand opeens kwijt? Geen nood!

Heb je per ongeluk je Word-bestand weggeklikt zonder op te slaan en heeft de auto-save functie ook z’n werk niet gedaan? Open bestandsverkenner, ga naar ‘mijn computer’ en zoek voor een .asd bestand. Daar is je document!

5. Maak je verslag langer

Ben je een verslag aan het typen in Word? Toets CTRL + F en zoek naar “.”. Vervolgens vervang je elke punt voor een punt van een groter lettertype. De punten zien er daarna gewoon even groot uit, maar je verslag wordt een stuk langer.

6. Woorden in Caps Lock zetten zonder het opnieuw te moeten typen

Selecteer een stuk tekst in Word (in andere programma’s werkt dit mogelijk niet) en toets shift + F3. Hiermee maak je de tekst in één keer Caps Lock of kleine letters.

7. Kopieer van internet

Wanneer je iets van het internet kopieert, gebruik dan CTRL + Shift + V om te plakken. Dit zorgt ervoor dat de lay-out van de tekst niet verandert.

8. Meteen presenteren

Sla je PowerPoint presentatie op als PowerPoint Show (.ppsx). Wanneer je het bestand opent, is het meteen een presentatie.

Nog betere online skills krijgen? Lees dan eens dit artikel.

Reageer op artikel:
Wist jij dit al? 8 handige tips voor het gebruik van computer en internet
Sluiten