Jeremy Houweling
Jeremy Houweling Froot 14 jan 2017

Winkeleigenaar komt er na 5 jaar eindelijk achter wie de beruchte ‘winkeldief’ is

Vele snoepjes en chocolades verdwenen de afgelopen 5 jaar op mysterieuze wijze. Dat later bleek dat de eekhoorns de diefjes waren, was bijna moeilijk te geloven. Cindy Kim, waarvan de ouders de eigenaar zijn van Luke’s Grocery in het Canadese Toronto, zegt dat het allemaal begon toen haar vader de vogels buiten de deur begon te voeren. Hij liet daarbij ook wat zaadjes voor de eekhoorns achter. ‘Ik denk dat ze gewend raakten aan het bezoeken van onze winkel, speciaal voor het voedsel. Maar de zaadjes liggen er natuurlijk niet voor altijd,’ vertelt Kim tegen The Dodo.

Als je denkt dat het een opluchting was dat ze erachter kwamen dat de dieven geen mensen waren, dan heb je het mis. ‘Het is moeilijk om de eekhoorns op heterdaad te betrappen,’ legt Kim uit terwijl ze er aan toevoegt dat haar ouders en zelfs klanten al hebben geprobeerd de diefjes te vangen. Tegen de tijd dat iemand het opmerkt en reageert, is de eekhoorn allang de straat op met een eerste hap Kinder Bueno in haar mond.

Kim schrijft nog: ‘Ik moet toegeven, de eekhoorn heeft een goede smaak. Kinder Bueno is heel erg lekker.’ De familie weet nog niet hoe ze moeten dealen met dit harige probleem, maar voor nu is het voor ons stiekem wel genieten de winkeldiefjes te zien stelen…

Bekijk ook: Ooit een eekhoorn zien waterskiën?

Reageer op artikel:
Winkeleigenaar komt er na 5 jaar eindelijk achter wie de beruchte ‘winkeldief’ is
Sluiten