Ook in de stad is er wildlife te vinden. En dat legt deze Britse fotograaf op prachtige wijze vast

Ook in de stad is er wildlife te vinden. En dat legt deze Britse fotograaf op prachtige wijze vast

Sam Hobson is een Engelse fotograaf met een bijzondere passie voor wildlife in stedelijke gebieden van Europa. Zo wild vinden we de steden in Europa doorgaans niet, maar als we de foto’s van Hobson bekijken blijkt al heel gauw dat er toch zeker wel meer leven in de brouwerij is dan we dachten!

Vossen, padden, reigers, raven: noem maar op! Ze zijn allemaal te vinden in Europese steden én in het portfolio van Sam Hobson. “Werken met datgene wat heel dicht bij je in de buurt is, heeft veel voordelen,” vertelt Sam aan PetaPixel. “Het leren kennen van de dieren die ik fotografeer is één van de belangrijkste onderdelen van het vak. Dat ik dicht bij huis werk betekent ook dat ik regelmatig terug kan keren naar de plekken waar ik mooie beelden vind.”

“Doordat ik één dier meerdere keren in beeld breng leer ik een hoop. En: veel van die kennis had ik niet kunnen leren door een boek te lezen. Het helpt me om creatiever te werk te gaan en om dingen te ontdekken in mijn eigen materiaal.” Laten wij dan ook gauw een kijkje nemen:

1. Haviken in Berlijn, Duitsland

2. Goudplevier in Dovrefjell, Noorwegen

3. Zilvermeeuwen in Blackpool, Engeland

4. Een vos in Bristol, Groot-Brittannië

5. Parkieten in Londen, Groot-Brittannië

6. Gewone pad in Bristol, Groot-Brittannië

7. Reigers in Amsterdam, Nederland

8. Egel in Bristol, Engeland

9. Vosje in Bristol, Engeland

De wondere wereld van wilde dieren is vaker in beeld gebracht. Bijvoorbeeld met een drone, of door te kijken naar de lachwekkende kant van natuur. En wie had gedacht dat een olifantje en een struisvogel zó’n geweldige combinatie zou zijn?