Tessa Ham
Tessa Ham Froot 29 jun 2018

Wijnliefhebbers opgelet: dit wijnglas hervult zichzelf automatisch

Het is altijd weer een tragisch moment als je zelfs de laatste druppel wijn uit je glas hebt opgedronken en je moet opstaan om hem weer te hervullen. Dat moet de Japanse designer Kouichi Okamoto ook hebben ervaren, want hij ontwierp een wijnglas die zichzelf automatisch hervult terwijl je drinkt.

“Het is een glas om veel mee te drinken”, vertelt de designer en dat klinkt ons als muziek in de oren. Het wijnglas ziet er misschien niet heel chique uit, maar is natuurlijk wel heel praktisch: minder opstaan en meer drinken.

wijnglas, hervullen, veel drinken, wijn

Wijnglas dat zich automatisch vult

Het wijnglas inclusief reservoir is tot ‘Glass Tank’ gedoopt. Hoe de Glass Tank precies werkt? “Als de hoeveelheid wijn in het glas afneemt, wordt er een constante hoeveelheid wijn van de ‘tank’ in het glas geschonken”, vertelt de designer. “Door de luchtdruk en waterdruk kan het glas nooit overstromen.” Natuurkunde op z’n best. Je hoeft dus niet bang te zijn voor rode wijnvlekken op de bank.

Drink je liever uit de fles?

Op de website van Kouichi Okamoto kun je het vreemde maar praktische wijnglas aanschaffen. Er hangt wel een prijskaartje aan: voor 250 euro is hij van jou. Moet je dan te diep in je buidel tasten? Check dan ook eens deze Guzzle Buddy, waarmee je op een elegante manier uit de fles drinkt.

Reageer op artikel:
Wijnliefhebbers opgelet: dit wijnglas hervult zichzelf automatisch
Sluiten