Wie had dat gedacht? Beenprotheses kunnen héél fashionable zijn!

Wie had dat gedacht? Beenprotheses kunnen héél fashionable zijn!

Een beenprothese? Daar kiest niemand vrijwillig voor. Met een stel gezonde, sterke benen zijn we veel blijer. Maar, als er dan toch een prothese aan te pas moet komen, is één van de exemplaren van Alleles Design wel een goed idee!

Alleles Design is een bedrijf uit Canada dat zich inzet voor mooiere beenprotheses, door middel van prothese covers. Op deze manier kunnen ze het leven van iemand met een kunstbeen een stuk leuker maken! Oprichters McCauley Wanner en Ryan Palibroda zagen dat benen erg belangrijk zijn in een wereld waar mode zo hoog in het vaandel staat. Dat beenprotheses daarom nog altijd puur functioneel waren was hen dus een mysterie!

De heren startten hun bedrijf en krijgen nog altijd ongelofelijk veel positieve reacties. Op de website staat dan ook geschreven dat men “ontzettend dankbaar voor de erkenning” is. Niet alleen is het bedrijf dus blij met de feedback, ook is hun enthousiasme onverminderd: “We willen dat het aanschaffen van een prothese-cover leuk moet zijn.” En dan is er ook nog eens enorm veel keus!

De covers van Alleles Design kosten net geen 300 euro én ze worden helemaal aangepast op de wensen van de klant. Nice!

Wist je trouwens dat men 3000 jaar geleden al protheses droeg? Maar: toen was men nog niet zo ver dat de dubbele armtransplantaties zó goed gingen.