A. de Jong
A. de Jong Froot 1 jun 2018

Weezer covert Africa van Toto na petitie van 14-jarige muziekfan op Twitter

Een petitie op Twitter van een 14-jarige muziekfan heeft geresulteerd in een heerlijke cover. Weezer heeft het iconische nummer Africa van de ultieme jaren 80-band Toto gecoverd.

‘Weezer cover Africa by Toto’

Terug naar december 2017. De 14-jarige muziekfan Mary kwam op het idee om middels een Twitteraccount een petitie op te zetten. Het doel: een cover van Africa, het nummer dat Toto in 1982 uitbracht en nog steeds niet verveelt. Ze noemde het Twitteraccount ‘weezer cover africa by toto’ @weezerafrica. Het begon als een grap, maar de petitie nam al snel grote proporties aan.

Alert van Weezer frontman Patrick Wilson

Fans van beide bands begonnen de tweets van de 14-jarige muziekfan massaal te retweeten en het was een kwestie van tijd voordat de bandleden van Weezer, een rockband in de jaren 90 furore maakte, lucht kregen van de petitie. “Ik zat thuis op de bank toen ik ineens een alert van frontman Patrick Wilson kreeg. Ik wist niet wat ik meemaakte”, zegt ze tegen het Amerikaanse Noisey. Patrick Wilson schreef, refererend naar de tekst van Africa: ‘It’s time to bless the rains by covering Africa by Toto’.

Complimenten van Toto

Dan is het nog altijd afwachten wat de maker van het nummer van de cover vindt. Welnu, de heren van Toto waren duidelijk in hun oordeel: ‘well done!’. Eerder heeft Weezer al een cover gemaakt van het nummer Rosanna van Toto, die je ook op Spotify kunt luisteren. Ja, die gasten hebben de sound goed te pakken.

De cover is 29 mei uitgebracht op YouTube en Spotify. Weezer toert op dit moment door de Verenigde Staten. Ook zou er een wereldtour inclusief Europa komen, maar daarvan zijn nog geen data bekend. Toto bestaat dit jaar 40 jaar en vierde dat begin 2018 met veertig concerten in Europa. Je zult het voorlopig dus even moeten doen met Spotify.

Reageer op artikel:
Weezer covert Africa van Toto na petitie van 14-jarige muziekfan op Twitter
Sluiten