A. de Jong
A. de Jong Froot 26 jun 2018

Auto vliegt studio The Weather Channel in tijdens live uitzending over tornado

The Weather Channel is een televisiestation in de Verenigde Staten dat volledig gespecialiseerd is op het weer. Vandaar de naam, inderdaad. Alles wat Piet Paulusma niet is, is The Weather Channel wel: sensationeel, spectaculair, extreem, overenthousiast en wereldwijd bekend. Het televisiestation loopt bovendien voorop wat betreft technologie. De nieuwe visual graphics tijdens uitzendingen zijn dan ook subliem.

Nieuwe visual graphics van The Weather Channel

De nieuwe technologie heet Immersive Mixed Reality en is tijdens een live uitzending van het weer voor het eerst gebruikt. Terwijl Jim Cantore op zijn Amerikaans vertelt over een tornado, vliegen er auto’s, elektriciteitspalen en andere zaken door de studio. De nieuwe hyperrealistische graphics zijn geniaal, maar vlak het acteerwerk van het Amerikaanse equivalent van Erwin Krol ook niet weg.

The Weather Channel heeft laten weten in 2020 bij 80 procent van alle live uitzendingen real-time immersive storytelling toe te voegen. Het systeem waarmee de technologie tot stand komt, is gemaakt door de Noorse studio The Future Group. De graphics zijn tot stand gekomen met Unreal Engine, een veelgebruikte game engine die is ontwikkeld door de computerspelstudio Epic Games.

“We willen mooie dingen creëren en ons publiek meer bij live uitzendingen betrekken. We willen dat ons werk deelbaar wordt. Immersive Mixed Reality draagt daar op fantastische manier aan bij. Zo wordt het meest besproken onderwerp nog interessanter”, aldus The Weather Channel in een statement.

via GIPHY

Reageer op artikel:
Auto vliegt studio The Weather Channel in tijdens live uitzending over tornado
Sluiten