Wauw! Dit zijn pas écht sprookjesachtige plekken!

Sprookjes bestaan niet. Maar de locaties waar ze plaatsvinden zeker wel! Veel sprookjes spelen zich namelijk af op plekken die echt bestaan. Zoals bijvoorbeeld het kasteel van Doornroosje of het bijzondere landschap waar Avatar zich afspeelde.

Onze zusjes van Roomed zetten 17 prachtige sprookjeslocaties op een rijtje. En wij laten je er alvast 7 zien.

1. Roemenië – Peleș Castle

Dit prachtige kasteel ligt niet eens zo ver van huis! Peleș Castle ligt in de bergen van Roemenië en werd ooit gebouwd voor Koning Karel I als buitenverblijf.

2. China – Zhangjiajie

Wie de film Avatar heeft gezien, herkent deze plek misschien wel. Zhangjiajie National Park was ook daadwerkelijk dé inspiratie voor regisseur James Cameron.

3. Schotland – The Glenfinnan Viaduct

Dit moét je herkennen. The Glenfinnan Viaduct is waar de Hogwarts Express uit Harry Potter over rijdt. Over Zweinstein gesproken.. dat gebouw wordt in real life omgebouwd tot appartementencomplex. Yes, je leest het goed, je kunt dus in Zweinstein wonen!

4. Ierland – The Dark Hedges

The Dark Hedges, een weg met prachtige bomen die in de 18de eeuw geplant zijn. Het verhaal gaat dat de Grey Lady hier dikwijls verschijnt, een spookachtige verbeelding van een jonge vrouw, die eeuwen geleden op mysterieuze wijze overleed. Zij woonde vroeger in een huis vlakbij deze weg met bomen.

5. Frankrijk – Paleis van Versailles

Een sprookje dicht bij huis is het paleis van Versailles. Het lijkt zo uit een sprookje te komen met een fantastische paleistuin en eindeloos uitzicht!

6. Malediven

Het strand van Vadhoo Island wordt ‘s nachts op magische wijze verlicht door plankton, wauw!

7. Duitsland – Slot Neuschwanstein

We eindigen deze bucketlist met een plek dichtbij huis. Slot Neuschwanstein in Duitsland was het voorbeeld voor het kasteel uit Doornroosje, dat in Disneyland Parijs staat. Ook wordt gezegd dat Tsjaikovsky hier geïnspireerd werd om de muziek van het Zwanenmeer te maken. Een inspirerende plek voor sprookjes dus!

Wil je de andere 10 sprookjeslocaties ook zien? Check hier het volledige artikel van Roomed.

Reageer op artikel:
Wauw! Dit zijn pas écht sprookjesachtige plekken!
Sluiten