Geweldig! Er bestaat nu een waterpretpark voor mensen met een beperking

Heb je geen eigen zwembad in de tuin of woon je niet in de buurt van het strand, dan zul je tijdens de zomerdagen je verkoeling op een andere manier moeten zoeken. (Zoals deze honden doen bijvoorbeeld). Een waterpretpark is voor veel kinderen dan ook de ideale oplossing: heerlijk spelen én verkoeling!

Maar helaas is dit niet voor ieder kind haalbaar. Waterparken staan er namelijk vaak om bekend dat ze niet toegankelijk zijn voor gehandicapten. Maar gelukkig brengt Morgan’s Inspiration Island in San Antonio, Texas wil daar verandering in brengen: Dit pretpark is het eerste waterpretpark ter wereld dat speciaal is ontworpen voor mensen met een handicap.

“Ons doel is om onze gasten een geweldige ervaring te geven die veilig, comfortabel en niet te druk voor ze is,” vertelt Gordon Hartman, de oprichter van het park. Voor het ontwerpen van dit park heeft hij samengewerkt met dokters, ouders, docenten, special needs therapeuten en verzorgers om er voor te zorgen dat het park voor zo veel mogelijk mensen met beperkingen toegankelijk is.

In het park krijgen de kinderen traceerbare armbanden, zodat ouders hun kinderen gemakkelijk terug kunnen vinden. Daarnaast kunnen ouders gratis PneuChairs (waterproof rolstoelen) huren. Elk deel van het park is toegankelijk voor rolstoelen, en ‘special needs’ kinderen kunnen het park gratis bezoeken. En helemaal bijzonder: Het park is in de gelegenheid om in een korte tijd de temperatuur van het water te verwarmen, voor gasten die gevoelig zijn voor koud water!

Prachtig initiatief toch?!

Nu Nederland nog!

In Texas is het in ieder geval een groot succes. Nu maar hopen dat er binnenkort ook zoiets in Nederland wordt geopend, want er zal ongetwijfeld veel animo voor zijn aan de blije koppies op de bovenstaande foto’s te zien!

Bekijk ook: De eerste poppen met een handicap zijn nu te koop

Reageer op artikel:
Geweldig! Er bestaat nu een waterpretpark voor mensen met een beperking
Sluiten