Wat eet een militair? Dat verschilt per land

Als je in het leger zit kun je uiteraard geen culinaire hoogstandjes verwachten. Toch is het rantsoenpakket van het ene land veel luxer en uitgebreider dan het andere pakket. Zo hebben de militairen van Singapore het karigste pakket en de Franse militairen het meeste luxe pakket.

Het Duitse pakket is vrij uitgebreid en bevat onder andere zakjes om vruchtendrankjes te maken, Italiaanse koekjes, roggebrood, goulash, aardappelen en tenslotte jam voor bij het ontbijt.

De Canadezen kunnen als avondeten kiezen uit zalm en vegetarische couscous. Voor het ontbijt hebben ze keuze uit brood met pindakaas of frambozenjam. Als tussendoortje nog wat Tooty Frootie-snoepjes.

Het Amerikaanse pakket bestaat uit cake, cranberries, (alcoholvrije) appelcider, pindakaas en crackers. Het avondeten bestaat uit pasta met tomatensaus. Klinkt misschien heel simpel, maar de manier waarop die klaar gemaakt wordt is best bijzonder. Door water aan het speciale zakje toe te voegen, wordt de maaltijd uit zichzelf verhit.

Franse militairen pakken het iets luxer aan. Hertenpaté, cassoulet met gekonfijte eend, varkensvlees en als toetje chocoladepudding. Daarnaast is er ook nog koffie, frisdrank en muesli voor ontbijt.

Het Italiaanse pakket is basic: cappuccino in poedervorm, biscottikoekjes, pasta, bonensoep, kalkoen in blik en rijstsalade. Het dessert bestaat uit een chocolade mueslireep en blikfruit.

De Engelsen hebben uiteraard een typisch Brits pakket, bestaande varkensvlees met bonen, salade met kip, vegetarische pasta, snoepjes en snacks. Daarnaast natuurlijk thee, heel veel thee.

Australiërs houden het vrij simpel: jam, koekjes, gezoete melk, gehaktballen, tonijnpasta en heel veel snoepjes en drankjes.

Het Deense pakket heeft met de verhittende zakjes de Amerikaanse technologie maar het Britse voedsel, zoals bonen in tomatensaus, thee en snoepjes.

Het pakket van Singapore bestaat uit drie gerechten van kipnoodles, kip met rijst en een toetje van soyamelk.

Het Spaanse voedselpakket is rijk gevuld met bonen, inktvis, paté, groentesoep, perzik in blik en crackers. Daarnaast wordt goed aan de weerstand gedacht met vitamine C, glucose en water.

Reageer op artikel:
Wat eet een militair? Dat verschilt per land
Sluiten