Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 25 mrt 2017

Deze fotograaf laat op grappige wijze zien wat er gebeurt als hond en baasje één worden

Je hoort het mensen misschien wel eens zeggen: “Hond en baasje gaan vaak steeds meer op elkaar lijken.” Maar, gelukkig is dat dan tot een bepaalde grens. Je gaat immers niet op vier poten lopen! Toch heeft Isaac Alvarez de eenheid die hond en baas vormen perfect in beeld weten te brengen.

In gesprek met Froot vertelt hij: “Ik heb me altijd afgevraagd hoe het zou zijn als honden leefden als mensen, hoe ze zouden zijn en wat voor werk ze zouden doen. Uiteindelijk kreeg ik het idee om er een portretserie van te maken.”

We vroegen Isaac hoe hij te werk gaat: “Ik begon mijn project door op Facebook een oproep te plaatsen: ‘wie heeft een hond en wil poseren voor mijn camera?’ Het was gelijk een succes en ik kreeg veel reacties.” Vervolgens moesten de baasjes en hun beestjes naar de studio komen. “Het was even zoeken naar hoe ik de verlichting zou regelen, maar uiteindelijk is het goedgekomen!”

Isaac heeft de foto’s na het shooten ook nog bewerkt, om de koppies op de lichamen te krijgen. Er gaat een hoop werk in zitten, maar hij is uiteindelijk hartstikke tevreden met het eindresultaat. “Ik vind het heel leuk om te zien hoe goed de honden bij de baasjes passen en ze een ander gezicht te geven.”

Stuk voor stuk zijn de beelden prachtige portretten geworden met een (te) gekke twist:

Isaac kun je volgen via zijn website, zijn Instagram-account of via zijn Facebookpagina.

Niet alleen honden kunnen trouwens steengoed poseren, ook deze dieren kennen de kneepjes van het vak. Cheese!

Reageer op artikel:
Deze fotograaf laat op grappige wijze zien wat er gebeurt als hond en baasje één worden
Sluiten