Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 9 aug 2017

Walvishaai zit verstrikt in de touwen, maar gelukkig weet een duiker hem te bevrijden

Het leven van een (wal)vis gaat niet altijd over rozen. Word je geen slachtoffer van een bioshoophit, heb je geen doorzichtig hoofd en zit je ook niet opgesloten in een… kwal (?!) dan is er nog een kans dat je dag op een andere manier in het water valt (ha!).

Het is helaas zo dat de dieren die in het water wonen ook behoorlijk last ondervinden van alle zooi die wij mensen achterlaten. Dit keer hebben we het niet over de immense hoeveelheid plastic, maar over de vislijnen die achterblijven in het water.

De walvishaai in de video hieronder is namelijk verstrikt geraakt in een (commerciële) vislijn. Je kunt je vast voorstellen dat dat helemaal niet fijn is. Sterker nog: het touw snijdt langzaam maar zeker in het lijf van de walvishaai. Thank God krijgt hij hulp!

Een duiker die de haai aantrof greep zijn kans aan om het dier te bevrijden van zijn leed. Hoewel de walvishaai met het grootste gemak de duiker had kunnen verwonden of doden, werkt het dier juist mee. Heel stil blijft hij in het water hangen en kan de man zijn werk doen.

Slechts 30 seconden heeft de duiker nodig om het touw van de haai af te krijgen. Wat een verlossing!

De haai in de video hierboven is niet de enige die mensen dichtbij laat komen. Deze kleine haai knuffelt regelmatig met een van zijn BFF’s en deze vis is helemaal gek op knuffelen met de hand van zijn eigenaar.

Reageer op artikel:
Walvishaai zit verstrikt in de touwen, maar gelukkig weet een duiker hem te bevrijden
Sluiten