Froot 20 jan 2016 Jeremy Houweling

Waarom we tegen dieren praten, terwijl ze niet terug kunnen praten

Heb je een huisdier, dan betrap je jezelf er vast ook regelmatig op dat je tegen je huisdier praat. Terwijl ze toch echt geen Nederlands begrijpen en al helemaal niet terug kunnen praten. Niet in mensentaal tenminste.

Maar is het dan gek dat we evengoed tegen dieren praten? Media- en cultuurwetenschapper drs. Maarten Reesink legt je in dit college van de Universiteit van Nederland uit dat dat best meevalt. Hij vertelt je waar dat gedrag vandaan komt en laat je enkele voorbeelden zien van hoe we evengoed met dieren kunnen communiceren en ze ons ook daadwerkelijk begrijpen.

Universiteit van Nederland

Bij de Universiteit van Nederland ga je vrijwillig terug de schoolbanken in en kun je wekelijks interessantste colleges van de beste hoogleraren van Nederland volgen. Live in Club Air in Amsterdam, of online via YouTube waar elke werkdag een nieuw college van maximaal 15 minuten wordt geüpload.
Foto-Behind-The-Scenes-1

Zelf een college van de Universiteit van Nederland bijwonen?

Wil jij zelf ook eens een college van de Universiteit van Nederland bijwonen? Dat kan. Je kunt hier je kaartjes bestellen, maar… wij geven ook weer 2×2 kaarten weg! Dit keer voor het college van prof. dr. Eus van Someren op dinsdagavond 2 februari. Hij kan je alles vertellen over slaap. We besteden er éénderde van ons leven aan, tenminste, als je je daar aan houdt en niet aan slapeloosheid lijdt. Want in slaap kunnen vallen is niet voor iedereen even makkelijk. Hoe dat komt? Daar kom je in dit alles behalve slaapverwekkende college achter.

Winnen?

Vul het onderstaande formulier in en vertel ons waarom jij bij dit college moet zijn.

Deze actie is helaas verlopen. De winnaars hebben bericht gekregen.

Bekijk je de colleges liever online?

Dat kan ook. Op het YouTube-kanaal van Universiteit van Nederland vind je alle colleges die tot nu toe zijn gegeven. Daarnaast is er elke werkdag om 20:30 een nieuw college te bekijken op de website en op het YouTube-kanaal.

Bekijk ook: Gaat jouw speeksel na vaak tongzoenen op dat van je partner lijken?

download
Reageer op artikel:
Waarom we tegen dieren praten, terwijl ze niet terug kunnen praten
Sluiten