Froot 12 aug 2017 Sissy Westerhuis

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Deze origami figuurtjes vouwen zichzelf!

Wie zich wel eens aan het vouwen van origami-kunstwerk heeft gewaagd, weet het: dat geintje is echt alleen weggelegd voor mensen met engelengeduld. Heel nauwkeurig moet je te werk gaan om er een mooi figuurtje uit te krijgen. Zo’n papieren kunstwerkje krijg je niet zomaar!

Gelukkig leven we in een tijd waarin zelfs voor de kleinste problemen een oplossing wordt ontwikkeld. Want waarom zou je immers moeilijk doen als het ook makkelijk kan?! 😉

Bij Tangible Media Group – onderdeel van Massachusetts Institute of Technology’s media-afdeling – hebben ze nu een technologie ontwikkeld waarbij materiaal zich niet ontvouwt maar juist opvouwt tot origami-werken.

Plastic, een bepaalde soort stof en zelfs papier kunnen ze omtoveren tot zwanen, helixen en andere 3D-figuren.

Het project – getiteld aeroMorph – gebruikt speciale software die de 3D-vorm omtovert tot formule en toepast op het materiaal. Zo gaat dat in z’n werk:

De makers van de aeroMorph verwachten dat hun project in de toekomst goed van pas kan komen, bijvoorbeeld bij het maken van kleding, speelgoed, robots en bij het automatisch inpakken van bijvoorbeeld cadeautjes.

Meer vouwkunsten

Met het oog op het weekend hebben we nog twee briljante vouwkunsten: met deze techniek houd je je zak chips lekker en vouw je een papiertje zo, dan kun je er een bierflesje mee openen.

Reageer op artikel:
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Deze origami figuurtjes vouwen zichzelf!
Sluiten