Waarom je beter geen blauwe Dory-vis in je aquarium kunt hebben

De film Finding Nemo (2003) kennen we allemaal en is voor veel mensen ook één van hun favoriete animatiefilms. Geheel terecht, ook bij ons staat ‘ie nog altijd hoog op de lijst. En nu komt volgende week (29 juni) ein-de-lijk het vervolg van deze film uit: Finding Dory. Hier wordt door mensen van over heel de wereld ontzettend naar uit gekeken. Echter zijn er ook een hoop mensen die vrezen voor de gevolgen van de film…

Finding Dory

In Finding Dory is er opnieuw sprake van een zoektocht naar een vis. Echter staat in deze film niet Nemo de clownfish centraal, maar de vriendin van Nemo: Dory de ‘blue tang fish’ (ingesproken door Ellen DeGeneres), die lijdt aan geheugenverlies.

En zoals je in de onderstaande scène uit de film kunt zien, is ook dit personage té schattig voor woorden.

Maar wat valt er te vrezen dan?

Nadat Finding Nemo uitkwam waren mensen zó erg fan van de clownvis geworden, dat de vraag naar deze vis met 40% steeg. Vooral in de wateren rond de Filipijnen en Indonesië werd er massaal naar oranje-witte visjes gevist, wat er nog steeds voor zorgt dat de vis uit dreigt te sterven. Nu Finding Dory, met de minstens zo schattige blauwe vis in de hoofdrol, uitkomt, vrezen biologen ook voor het uitsterven van deze vis. De vissen zijn in gevangenschap namelijk nogal moeilijk groot te brengen en te verzorgen. Kortom: Ze horen gewoon in hun natuurlijke leefomgeving rond te zwemmen.

Hoe het precies zit wordt in de volgende video van National Geographic op een rijtje gezet:

Wat nu?

Nu roepen we jullie op het vooral te laten bij het kijken naar de nu al geweldige film en die mooie blauwe vis vooral lekker in de oceaan te laten. Ook is er een actiegroep genaamd Saving Nemo opgericht om mensen massaal te waarschuwen en ze te vragen dit keer geen tropische vissen in hun aquarium te houden omdat ze de vis ‘zo leuk’ vinden. Deal?!

Kun je niet wachten tot Finding Dory eindelijk uitkomt of kun je simpelweg niet genoeg krijgen van de blue tang fish? Oke dan, hier wat GIFjes om het goed te maken.

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken!”[/likebutton]

Reageer op artikel:
Waarom je beter geen blauwe Dory-vis in je aquarium kunt hebben
Sluiten