Froot 23 nov 2017 Sissy Westerhuis

Ooh! Dit is waarom Helga van ‘Hey Arnold’ een doorlopende wenkbrauw heeft

Als je tussen de 30 en 20 jaar oud bent, of graag naar programma’s kijkt die (helaas) niet meer op televisie verschijnen dan ken je ‘Hey Arnold’ waarschijnlijk wel. In de serie maakt Arnold allerlei avonturen mee in zijn woonplaats Hillwood. De knul woont bij zijn grootouders maar is ook regelmatig met zijn vrienden.

Wie?

In de serie was ook een rol voor Helga: zij probeerde iedere dag Arnold dwars te zitten maar was eigenlijk stiekem verliefd op hem. Naast haar pogingen om zo irritant mogelijk te zijn is er iets anders opvallends aan Helga… Ze heeft een doorlopende wenkbrauw.

Nickelodeon

Nu is duidelijk geworden waarom Helga – als enige – zo’n wenkbrauw heeft:

In een interview met deze Spaanstalige nieuwssite zegt Craig Bartlett – de bedenker van de serie – dat jonge versie van Frida Kahlo dé ultieme inspiratiebron was voor Helga!

Een bericht gedeeld door Craig Bartlett (@craigbartlett) op

De gelijkenis tussen de twee is eigenlijk best wel treffend:

Nickelodeon/Craig Bartlett

Het enige dat Helga écht van Frida onderscheidt zijn haar twee staarten, maar verder verklaren de woorden van Bartlett een hele hoop! Toch?

Meer Frida

Hoewel we het uren over Helga kunnen hebben is Frida Kahlo een nóg spraakmakender onderwerp: dit is het levensverhaal van de surrealistische kunstschilderes.

Reageer op artikel:
Ooh! Dit is waarom Helga van ‘Hey Arnold’ een doorlopende wenkbrauw heeft
Sluiten