Waarom een scheet laten tijdens een operatie levensgevaarlijk kan zijn

Bij de gedachte dat we je afraden om een scheet te laten tijdens een operatie zul je in eerste instantie misschien in de lach schieten. Hoe kan een scheet laten nou zo gevaarlijk zijn? Zó erg stinken jouw pufjes toch niet?!

Maar geloof ons, het kan echt levensgevaarlijk zijn. Een vrouw uit Tokio kan je er namelijk alles over vertellen. Terwijl zij in het Tokyo Medical University Hospital werd geopereerd aan haar hals, liet ze een scheet. De gassen van de scheet raakten de laser die werd gebruikt tijdens de operatie waarna er brand ontstond. De brand was dusdanig groot dat haar onderlichaam volgens Asahi Shimbun ernstig verbrand raakte.

Overigens gebeurde dit al in april 2015, maar doordat er eerst uitgebreid onderzoek naar deze zaak moest worden gedaan zijn de details over de oorzaak nu pas naar buiten gekomen. Gelukkig overleefde de vrouw dit verschrikkelijke voorval wel.

In het rapport staat:
“Toen het darmgas van de patiënt in de operatieruimte lekte, ontstak het de bestraling van de laser, waarna de brand zich verspreidde en uiteindelijk het operatiedoek raakte, wat het vuur veroorzaakte.”

Hoe dan ook…

Onthoud: Laat nooit maar dan ook nooit een scheetje tijdens een operatie, en eet op z’n minst een lichte maaltijd voor je onder het mes gaat…

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Waarom een scheet laten tijdens een operatie levensgevaarlijk kan zijn
Sluiten