Waarom de Parade een van de tofste festivals van Nederland is

We kunnen ons voorstellen dat je amper nog bij kunt houden welke festivals nou wanneer en waar plaatsvinden, en vooral welke nou écht het bezoeken waard zijn. Logisch, dat zijn er ook een boel. Maar er zijn er een paar die er voor ons uitspringen. En een daarvan is de Parade: het theaterfestival dat al 27 zomers rondreist. Wat wij zo fijn vinden aan dit festival? Dat zullen we je eens vertellen.

De Parade is allesbehalve een doorsnee festival: het draait hier om theater en de hele belevenis eromheen. Misschien kun je de Parade zelf wel gewoon één grote theatervoorstelling noemen. Want niet alleen in de tenten, maar ook daarbuiten valt er overal wel wat te zien en te beleven.

Erik van ‘t Hof

De perfecte mix

Theater, muziek, dans, mime, lekker eten, een fijne sfeer… Wat wil je nog meer?! Z o n natuurlijk! En dat is dan ook gelijk de enige factor waar de festivalorganisatoren (helaas) geen invloed op hebben. Maar geloof ons, zelfs met regen krijg je hier nog het ultieme zomergevoel en vermaak je je prima in een van de vele tenten.

Erik van ‘t Hof

Voorstellingen binnen én buiten de tenten

Veel van de voorstellingen zijn speciaal gemaakt voor de Parade en duren slechts een half uurtje. Zo kun je heel makkelijk meerdere voorstellingen op één avond bekijken, óf houd je juist nog genoeg tijd over om lekker op het festivalterrein rond te lopen.

De tickets zijn van tevoren te reserveren, of ter plekke te koop. Maar niet alleen de voorstellingen zelf zijn tof om bij te wonen, ook buiten de tenten is er genoeg te beleven: van spontane acts en karakteristieke figuren tot opvallende verschijningen en gratis live muziek, met acts als Jack and the Weatherman, Jo Goes Hunting en Kraak.

Joep van Aert

Het theater komt naar jou!

Aangezien het theaterfestival op vier verschillende plekken in Nederland (Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam) neerstrijkt en dus ook in vier verschillende periodes (van zo’n twee weken) te zien is, ben je als bezoeker een stuk flexibeler. Je kunt veel gemakkelijker een dag en een locatie uitkiezen die jou het beste uitkomt. Zo ga je niet alleen als bezoeker naar een festival toe, maar komt het festival (in de meeste gevallen) ook een stukje dichter naar jou toe!

Wanneer?!

De Parades van Rotterdam en Den Haag zijn helaas al voorbij deze zomer (maar no worries, ze komen volgend jaar gewoon weer terug). De Parade van Utrecht is van 21 juli tot en met 6 augustus in het Moreelsepark. En de Parade van Amsterdam is van 11 augustus tot en met 27 augustus in het Martin Luther Kingpark. Alle edities van de Parade starten overigens al om 14:00 én hebben een uitgebreide KinderParade.

Luis Rios-Zertuche

Ga je naar de Parade in Amsterdam? Neem de boot!

Mocht je van plan zijn de Parade in Amsterdam te bezoeken, dan kunnen we je – voor de ultieme ervaring – aanraden met de speciale Parade Boot te gaan. Met deze lijndienst kun je namelijk op verschillende locaties in Amsterdam opstappen om vervolgens geheel in stijl naar het festivalterrein te varen. En dat is nog niet alles, ook op de boot is het al een feestje op zich, aangezien er standaard een Silent Disco aan boord is. En ja… je wordt ook weer terug gebracht naar de plek waar je bent opgestapt. Een retourtje met de boot plus toegang tot het festival is er al vanaf €20, en een enkeltje plus toegang is al vanaf €12,50 te reserveren!

Meer weten over welke voorstellingen je kunt verwachten, waar je (terrein)tickets kunt kopen, welke bands er spelen en minstens zo belangrijk: wat voor eten er te krijgen is? Check dan de website van de Parade. Meer weten over de Parade Boot? Dat kan hier!

Reageer op artikel:
Waarom de Parade een van de tofste festivals van Nederland is
Sluiten