Waarom de melk altijd achterin de winkel staat en nog 3 supermarktgeheimen

Supermarkten zijn er ALTIJD op uit om je zo veel mogelijk te laten kopen. Logisch. Maar de manier waarop ze dat doen, daar sta je vast niet bij stil. Ze doen het namelijk erg subtiel, maar het is altijd effectief. Michael Pollan, food journalist, onthult in het bovenstaande filmpje een aantal supermarktgeheimen die er voor zorgen dat je zo veel mogelijk koopt en ook nog eens het duurste product.

De muziek beïnvloedt je koopgedrag

Het soort muziek dat gedraaid wordt in de winkel beïnvloedt je koopgedrag.

Waarom de melk het verst in de winkel staat

De melk, een product dat bijna iedereen koopt, staan altijd aan het einde van de winkel, zo ver mogelijk van de ingang. Dit doen ze om je zo ver mogelijk te laten lopen, zodat je onderweg zo vaak mogelijk verleid wordt met andere producten en aanbiedingen.
melk

Er is een reden waarom cornflakes bovenaan staat en havermout onderaan

Bewerkte, dure cereals en cornflakes staan altijd bovenaan, op ooghoogte. En de gezondere, onbewerkte ontbijtgranen zoals havermout staan altijd helemaal onderaan, omdat ze hier het minste winst op maken. Overigens staan de huismerken van welk productsoort dan ook altijd onderaan.

Het midden van de winkel is het ‘gevaarlijkst’

De gezonde, onbewerkte en ongeraffineerde producten (groente, melk, vis, vlees etc) staan altijd rondom, aan de buitenkant van de winkel. In het midden van de winkel staan de meest bewerkte (en dus ongezondste) producten, waar de winkel ook het meeste winst op maakt. Dus wanneer je op je gezondheid en je portemonnee wilt letten, doe dan alleen je boodschappen rondom de winkel, en ontloop de middelste gangpaden.

Ken jij nog meer supermarktgeheimen?

Let us know!
[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Bekijk ook: De vetste animatie van vandaag zit in deze melkreclame

Reageer op artikel:
Waarom de melk altijd achterin de winkel staat en nog 3 supermarktgeheimen
Sluiten