Waanzinnig mooie afbeelding laat zien hoe bizar groot het universum is

We weten allemaal dat het universum gigantisch groot is, en nog lang niet helemaal ontdekt is. Maar hoe groot precies, dat is maar moeilijk te bevatten. Gelukkig leren we daar steeds meer over door de continue ontwikkelingen en ontdekkingen binnen de ruimtevaart.

De onderstaande afbeelding, gemaakt door Pablo Carlos Budassi, geeft je hier in één oogopslag een duidelijk beeld van. Hij heeft het héle universum weten te vangen in één afbeelding aan de hand van foto’s en plattegronden van NASA en Princeton.

Of Pablo Carlos Budassi dan toevallig ruimtewetenschapper is? Gek genoeg niet, hij verdient zijn brood namelijk als muzikant, maar kwam op het idee nadat hij zijn zoon een zelfgemaakte hexaflexagon gaf en daarmee is gaan experimenteren.

De afbeelding is logischerwijs niet op lineaire schaal gemaakt (omdat je het zonnestelsel dan nooit zou kunnen zien), maar op oplopende schaal. In het midden is het zonnestelsel met onder andere de zon en de aarde te zien. En hoe verder je naar buiten gaat, hoe kleiner de schaal wordt. Vraag je je af wat die vreemde buitenste ring is? Dat lees je in het artikel van ons broertje WANT.

Bekijk ook: 500 ontdekte exoplaneten op één prachtige poster

Reageer op artikel:
Waanzinnig mooie afbeelding laat zien hoe bizar groot het universum is
Sluiten