Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 23 nov 2017

Vrouw zamelt meer dan $200.000 in voor dakloze man als dank voor zijn hulp toen ze zonder benzine zat

Een vrouw uit New Jersey werd geholpen door een dakloze man toen ze zonder benzine kwam te zitten. Als dank startte ze in inzamelingsactie voor de man. En niet zonder succes: inmiddels staat de teller al op meer dan $200.000!

GoFundMe

Wat deed hij?

De dakloze Amerikaan, Johnny Bobbitt Jr., kocht met de laatste $20 die hij had benzine voor haar en zo hielp hij haar uit de brand. Daarom startte Kate McClure, 27, begin november met de actie op Gofundme.com.

Meerdere keren terug gegaan

McClure had op het moment dat de man haar hielp geen geld mee, maar ze zegt in gesprek met FoxNews dat ze meerdere keren terug is gereden naar de man om hem te bedanken met geld, kleding en eten. Na een paar bezoekjes startte ze de inzamelingsactie in de hoop de 34-jarige man meer te kunnen geven.

‘Ik wil meer doen’

“Ik zou willen dat ik meer kon doen voor deze man, die zo veel voor mij heet gedaan,” schrijft ze op de Gofundme-pagina. Inmiddels blijkt de inzameling een groot succes. Meer dan 6000 mensen droegen hun steentje bij en ook aan de tussenstand van het opgehaalde geld is te zien dat Kate’s actie een succes is.

Wil jij ook graag een dakloze helpen maar heb je geen idee hoe? Dit zijn acht kleine, betekenisvolle dingen die je kunt doen.

Reageer op artikel:
Vrouw zamelt meer dan $200.000 in voor dakloze man als dank voor zijn hulp toen ze zonder benzine zat
Sluiten